Heb jij ook een goed idee?

Nul15

Nul15? Delft is een rijke stad. Rijk aan historie, rijk aan verhalen. Rijk aan vernieuwing, rijk aan diversiteit. Delft is een stad van jongeren en vele culturen. Eigenlijk is Delft wel een beetje rijk aan alles. Wordt deze rijkdom wel altijd benut? Juist nu, in tijden van Corona waarin iedereen op zoek is naar hoop en geluk.

Met Nul15 gaan wij op zoek naar deze rijkdom. Hiermee willen we Delfste jongeren hoop en en een stukje geluk bieden. Wij willen ze een positief geluid brengen. Dit doen we op een innovatieve manier! Wij zijn Sherrely, Tim en Mike.

Hoe dan?
Nul15 wordt een kanaal op social media waarin aan de hand van straatinterviews en podcasts maatschappelijke thema’s bespreken met Delftse jongeren. We willen taboes doorbreken, gesprekken aangaan, inspireren en verbinden.

Podcast Nul15
We maken niet zomaar een podcast maar een podcast op wielen. De podcast wordt opgenomen vanuit een oldtimer Mercedes bus. Elke aflevering kent een maatschappelijk thema. We rijden met de bus naar een plek in Delft waar we op zoek gaan naar verhalen over het thema. Jongeren kunnen de bus instappen om hun verhaal te delen. De sfeer wordt ontspannen maar toch serieus. Serieus maar toch informeel. Informeel maar vooral inspirerend.

We nodigen een bekende Delftenaar in de bus uit en gaan op zoek naar zijn of haar verhaal over dit thema. Deze Delftenaar neemt ons mee naar een plek in Delft waar hij of zij anekdotes met ons deelt. Vergeet niet dat Podcast Nul15 wordt opgenomen in een bus! We zijn mobiel en rijden van plek naar plek. Van verhaal naar verhaal.

Straatinterviews Nul15
Een groot deel van de jongeren is te vinden op social media en Youtube. Om een breed publiek aan te spreken maken we niet alleen podcasts maar ook video’s. Met Straatinterviews Nul15 gaan wij de straat op om jongeren te spreken over het gekozen thema. Deze straatinterviews worden gedeeld op social media en Youtube maar worden ook verwerkt in de podcast.

Wat hebben jongeren hier aan?
In de introductie beschreven we dat Delft een rijke stad is. Wij geloven dat er veel rijkdom in de verhalen van de jongeren zit. Wij gaan op zoek naar deze rijkdom, op zoek naar deze verhalen. Met Nul15 delen wij deze verhalen met de rest van Delft. Op deze manier hopen we een stukje hoop, verbinding en inspiratie te bieden. Daarnaast wordt Nul15 gewoon supervet om naar te luisteren en kijken!


Fase: Voorbereidingsfase