Heb jij ook een goed idee?

Dierner

De vlees- en zuivelindustrie zijn twee van de grootste CO2 uitstoters ter wereld. Nog groter dan alle vliegtuigen, auto’s en brommers bij elkaar. Toch zijn consumenten zich vaak niet bewust van wat de gevolgen van hun voedingspatronen zijn. Ze eten vaak ‘het gebruikelijke’ en vinden het lastig om hun voedingspatroon te doorbreken. Om consumenten kritischer naar hun levensstijl te laten kijken, organiseren wij een veganistisch benefietdiner: Dierner!

Dierner is een heerlijk, veganistisch en stijlvol diner voor de (nog) onbewuste vleeseter. Om jongeren bewuster te maken van wat zij eten, organiseren wij een benefietdiner tussen de dieren, het dierner. Het dierner is vooral gericht op jongeren tussen de 16 en 25 jaar, de generatie die net uit huis is of gaat. Zij maken voor het eerst zelf hun keuze’s in de winkel; gaan ze voor de vegetarische optie of toch voor vlees? Tijdens het dierner willen wij jongeren dieren weer laten beschouwen als levende wezens en niet als een stuk CO-2 uitstotend vlees op een bord. Tegelijkertijd laten wij ze kennis maken met bewust, makkelijk en veganistisch eten, zodat jongeren dit verder in hun leven kunnen toepassen als zij dus op kamers gaan en zelf bepalen wat er op tafel komt. 

Op 19 februari willen wij ons diner organiseren op een boerderij in ’t Gooi waar wij mensen, onder begeleiding van een chefkok leren om simpel en veganistisch te koken. We maken er een winters diner van met vuurkorven, dekentjes en heaters. Jong en oud zijn welkom op het diner. Iedereen die een steentje bij wilt dragen aan de vermindering van de bio-industrie of ervoor open staat om milieubewuster te eten, maar nog net dat extra duwtje in de rug nodig heeft is welkom. Om het gemis aan vlees te voorkomen, zijn ook alle dieren van de boerderij welkom. Om het diner zo milieuvriendelijk te houden, willen wij alleen gebruik maken van lokale producten, want zoals je misschien al begrijpt zijn geïmporteerde mango’s ook niet ideaal als je minder CO2 wilt uitstoten!

Thema: Duurzaamheid