COVID Diaries

We bevinden ons momenteel midden in de tweede golf van de COVID-19 pandemie. Dit heeft gevolgen voor de leefwereld van jongeren maar ook die van de samenleving in zijn geheel. De regels en wetten, die van dag tot dag veranderen, hebben een direct gevolg op de levenssfeer van jongeren. Al vanaf de allereerste persconferentie maart jl. dienden jongeren te anticiperen op de afgekondigde veiligheidsmaatregelen. Geen school, geen eindexamen(feestjes), weg sporten en zeer zeker niet hangen met je vrienden. Gelukkig zijn jongeren zijn adaptief, innovatief en creatief. Juist zij bedenken innovatieve oplossingen om om te gaan met de gevolgen van de wereldwijde COVID-19 pandemie. Zo hebben onze jongeren online challenges, support your local acties en nog vele andere toffe innovatieve projecten bedacht en binnen de beperkende maatregelen mogelijkheden gerealiseerd. Wil je zien welke projecten STAD en onze jongeren tijdens deze uitdagende periode hebben bedacht en gerealiseerd? Kijk dan hier.

COVID DIARIES
Zoals al gezegd hebben COVID-19 en de daaruit voortvloeiende maatregelen directe en indirecte gevolgen op de levenssfeer van jongeren. Online onderwijs, je vrienden niet meer kunnen zien, niet meer kunnen sporten… In de COVID Diaries verzamelde STAD jongeren, ten tijde van Corona, de ervaringen en verhalen van jongeren uit de hele wereld. Mooie, verdrietige, heftige, maar ook motiverende verhalen. Om deze verhalen zo persoonlijk mogelijk te maken, hebben we de jongeren vrij gelaten om hun ervaringen te delen via blogs, vlogs, fotografie, poëzie of andere creatieve uitingen.

Waar COVID Diaries startte met een blik op de wereld, houden we het tegenwoordig wat lokaler. STAD hoort en spreekt enorm veel verschillende jongeren uit de diverse regio’s waar wij actief zijn. Zij willen ook hun verhalen delen, en daarom worden de COVID Diaries regelmatig aangevuld met nieuwe verhalen. Deze pagina is momenteel nog in de maak, binnenkort lees je hier verschillende Covid Diaries..