COVID Diaries

We bevinden ons momenteel al weer een jaar in de COVID-19 pandemie. Dit heeft gevolgen voor de leefwereld van jongeren maar ook die van de samenleving in zijn geheel. De regels en wetten, die van dag tot dag veranderen, hebben een direct gevolg op de levenssfeer van jongeren. Al vanaf de allereerste persconferentie (maart 2020) dienden jongeren te anticiperen op de afgekondigde veiligheidsmaatregelen. Geen school, geen eindexamen(feestjes), weg sporten en zeer zeker niet hangen met je vrienden.

Gelukkig zijn jongeren zijn adaptief, innovatief en creatief. Juist zij bedenken innovatieve oplossingen om om te gaan met de gevolgen van de wereldwijde COVID-19 pandemie. Zo hebben onze jongeren online challenges, support your local acties en nog vele andere toffe innovatieve projecten bedacht en binnen de beperkende maatregelen mogelijkheden gerealiseerd. Ze hebben hun eigen real live projecten omgebogen naar online events. Ze hebben projecten opgezet die direct ingaan op de gevolgen van de corona, zoals bijvoorbeeld eenzaamheid of werkeloosheid.

Wil je zien welke projecten STAD en onze jongeren tijdens deze uitdagende periode hebben bedacht en gerealiseerd? Klik dan op de projecten hieronder!