Heb jij ook een goed idee?

Buurt Iftar

In een tijd waarin begrip en saamhorigheid van onschatbare waarde zijn, willen wij een iftar-feest organiseren in het Pluspunt. Dit evenement zou niet alleen een viering zijn van de heilige maand Ramadan, maar ook een gelegenheid om mensen van andere achtergronden samen te brengen.

Wij willen de iftar organiseren voor bewoners van Zandvoort, omdat we juist inwoners willen laten zien dat de Ramadan belangrijk is voor de islamitische cultuur en door middel van een iftar een kijkje willen geven in hoe zoiets gaat en Zandvoorters samen brengen.

Het iftar-feest zal plaatsvinden op 20 maart 2024 in het Pluspunt, een locatie die toegankelijk is voor iedereen. De ruimte is feestelijk versierd om een leuke sfeer te creëren.

Vanaf 18:00 uur verwelkomen we gasten voor een informele bijeenkomst. Na een kort welkomstwoord is er tijd voor ontspannen gesprekken en bordspellen. Gezamenlijk dekken we de tafel voor de maaltijd, waarbij maaltijdboxen worden uitgedeeld. Bij aanvang van het diner wensen we elkaar smakelijk eten en wordt traditioneel gestart met een dadel, anders drie slokken water. Na het diner helpen vrijwilligers met opruimen. Optioneel is er nog tijd voor een spelletje of koffie/thee. We nemen hartelijk afscheid en kijken uit naar een volgende ontmoeting.

Door het organiseren van een iftar-feest bij Pluspunt kan men veel diversiteit en verbinding brengen binnen de gemeenschap. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen elkaar kan respecteren en mee kan genieten en nieuwe vriendschappen kan opbouwen.

Thema: ideale buurt