Heb jij ook een goed idee?

Paradijs

Wat is Paradijs ?

Paradijs was een urban/afro evenement voor jongeren. Het evenement was een mix van opkomende talenten en gevestigde namen. Er kwamen verschillende dj’s draaien en er stonden verschillende artiesten uit Delft en omstreken op het podium. Een belangrijk onderdeel van Paradijs is het stimuleren van jong talent. .

Voor wie?

Wij merkten dat veel jongeren uit Delft uitwijken naar andere steden naar o.a Den Haag en Rotterdam om uit te gaan. Wij wilden de jongeren uit Delft geen reden geven om buiten hun stad iets te doen en een aanbod creëren voor hen in Delft. Dit evenement was voor de jongeren van 15 tot 20 jaar oud die een behoefte hebben aan dit concept.

Wie zijn wij?

Het werd georganiseerd door jongeren uit Delft. In dit geval Damiano en Benjamin. Benjamin Lubanzadio is een gemotiveerde jongen die zich wil inzetten voor de jongeren in Delft.  Zelf woont hij in de Buitenhof en zet zich al 6 jaar in voor deze wijk, door mee te werken aan projecten als ‘015 op de beat’ en ‘015 on stage’ van St.CANIDREAM en Cultuurhuis. Ook werkzaam als jongerenbegeleider bij St. CANIDREAM. 

Damiano Pawirowijono is een ambitieuze en gemotiveerde jongen die zich ook inzet voor de jongeren uit Delft en omstreken. Hij heeft ook nog eens talent voor muziek. Damiano heeft zelf als jongeren meegedaan aan projecten van St. CANIDREAM. 

Damiano en Benjamin hebben zelf ook een aantal evenementen mogen organiseren voor de jongeren. 

Benjamin heeft december 2022 en maart 2023 zijn ”VIBES4DAYS” mogen organiseren. Dit evenement verliep goed en er is vraag naar meer. Damiano heeft zijn evenement ”DNA & Friends” mogen organiseren en dit verliep ook meer dan succesvol. En vandaar dat wij nu de krachten bundelen en een samenwerking aangaan voor het aankomende feest genaamd: Paradijs.

Waarom?

Wij vinden dat er te weinig initiatief wordt genomen om het woord “talent” naar voren te brengen en iedereen in het licht te zitten. Daarbij voornamelijk de jongeren. 

Om jong talent niet slechts tijdens één evenement te stimuleren, gaan we ook nog workshops en pizza-avonden houden. Tijdens deze workshops en avonden kunnen jongeren hun ideeën uitwisselen en kunnen wij jongeren blijven betrekken om de behoeften voor jongeren.

Waar en wanneer?

Paradijs vond plaats op 2 maart 2024 van 19:00 – 23:30 in het Cultuurlab. Het was een geslaagde eerste editie en het was ook nog eens helemaal uitverkocht! De avond begon rustig met wat DJ’s die goeie muziek draaiden en daarna begon het jonge talent met hun optredens. De vibe was goed en iedereen vond het erg gezellig. Ook de organisatoren Benjamin en Damiano namen hun plek op het podium voor een te gekke show met verschillende gast optredens van andere jongeren. Kortom, een geweldige avond, die smaakt naar meer!

Een kleine recap van de avond is te zien op de Instagram pagina van STAD.

Houd de Instagram pagina van Paradijs in de gaten voor updates over de volgende editie!