Heb jij ook een goed idee?

Masterclass Adje

Masterclass Adje was een evenement dat werd georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in muziek uit Delft en omstreken.

Dit konden jonge artiesten en producers, maar ook professionals zijn. Het belangrijkste van de dag was dat iedereen welkom is, zolang je maar een gezellige sfeer meeneemt!

Wie ben ik?

Dit project werd georganiseerd door Avinash Jagram, een Haagse A&R manager (Artists and Repertoire).

”Ik werk met jongeren omdat ik zelf vanuit een workshop Your Stage 2008 ben gekomen, waardoor ik nog meer passie heb gekregen voor de muziekindustrie. In deze wisselwerking heb ik gezien dat er onder jongeren vraag is naar hoe het er allemaal aan toe gaat binnen de muziekindustrie. Vaak zijn dit jongeren die zelf bezig zijn met muziek maken en behoefte hebben aan handvatten om hun kwaliteiten hierin te verbeteren. Een masterclass van een artiest die middenin dit proces zit is daarom heel waardevol”

Wat is Masterclass van Adje?

Een masterclass is een les of een cursus, die door een deskundige wordt gegeven aan leerlingen.

Julmar Simons, beter bekend onder artiestennaam Adje, is een rapper en acteur uit Amsterdam. Hij maakt hiphop muziek in samenwerking met verschillende artiesten uit die scene in Nederland. Naast muziek heeft Adje veel meegemaakt in zijn leven, waardoor hij een rolmodel is voor jongeren zoals Avi zelf.

Met deze masterclass van Adje wilden we een leuke en inspirerende avond creëren waarbij alle jongeren die daar interesse in hebben, kennis kunnen maken met de muziekindustrie, de successen maar ook de valkuilen van dit leven. Daarnaast heeft Adje in zijn privé leven veel meegemaakt de afgelopen jaren en wilden we door middel van zijn verhaal belangrijke levenslessen bijbrengen aan de jongeren.

Toegang was voor iedereen gratis. De avond begon om 18:30 met de inloop en het aanmelden van jongeren. Om 19:00 kwam Adje aan en heeft hij met de jongeren onderling al wat gesproken.

Om 19:30 ging de masterclass beginnen, de jongeren namen plaats en ze mochten een voor een vragen stellen aan Adje. Naast het beantwoorden van hun specifieke vragen, vertelde hij een inspirerend verhaal over zijn leven en carrière. Na zijn verhaal, kregen jongeren de kans om hun muziek te laten horen aan Adje. Hij luisterde naar iedereens track aandachtig en gaf hen waardevolle feedback, waar de jongeren in hun vrije tijd mee aan de slag konden gaan.

Er zijn uiteindelijk over de hele avond 50 jongeren binnen geweest. De reacties waren erg positief. ”Veel jongeren gingen geïnspireerd en gemotiveerd de deur uit en ik ben trots dat ik dit voor hun heb kunnen regelen” – aldus organisator Avinash.

Waarom?

Masterclasses zijn een groot succes onder jongeren, omdat er iemand tegenover hun staat in wie ze zich kunnen verplaatsen en gehoord kunnen worden door een professional. Uit eerdere projecten zijn er artiesten, producers en filmmakers ontstaan in de muziekindustrie, zoals Idaly, Hakmadafack, 2phones en nog veel meer.

Waar & wanneer?

Op 15 februari was iedereen welkom in Wijkcentrum BuitenGewoon.

Hieronder wat foto’s om een sfeerimpressie van de avond te schetsen en de aftermovie is hier te zien.