Heb jij ook een goed idee?

Thrift Gallery

Om het jaar goed te beginnen gaan de stagiairs van STAD Alkmaar de strijd aan tegen fast fashion! Veel mensen hebben kleding in de kast liggen waar ze niks meer mee doen en eigenlijk alleen maar plek opnemen in de kledingkast. Tegenwoordig heb je websites zoals Vinted, DePop, Poshmark, Vestiaire Collective etc. waar je geld kan verdienen door kleding te verkopen. En ondanks dat dit zeker helpt, moeten de pakketjes nog steeds verstuurd worden door heel het land of zelfs buitenland. Daarnaast is thriften ook niet meer toegankelijk voor iedereen aangezien de prijzen voor tweedehands kleding in zulke winkels flink is gestegen door de populariteit, dit zorgt er ook voor dat mensen die het geld er echt niet voor hebben, minder toegankelijk goede kleding kunnen vinden.

Daarom is het initiatief van Thrift Gallery in het leven geroepen! Op donderdagavond 1 februari organiseren wij een kledingruil. Het idee is dat we kleding gaan neerzetten alsof je in een tweedehandswinkel bent, de twist: je betaalt niet met geld, maar met andere stukken kleding. Op die manier gaat er geen kleding verloren en kan iedereen de kast een make-over geven. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat ook de mensen die wat minder te besteden hebben nieuwe mooie kleding kunnen krijgen. 

En omdat veel kleding dat stuk is zeker nog een extra leven verdient, organiseren wij tijdens de ruilavond ook een aantal workshops zodat er aan upcycling kan worden gedaan. Modekenners zullen de aanwezigen leren hoe gaten gemaakt kunnen worden of van allerlei verschillende stukken stof een nieuw super vet kledingstuk gemaakt kan worden. 

Alle kleding die over is zal aan het einde van de avond worden gedoneerd aan de ReShare store zodat ook die kleding een nieuw thuis zullen krijgen!

Kortom! Hier wil je bij zijn! Volg @thriftgalleryalkmaar op de sociale kanalen om alles te weten te komen over deze ruilavond!

Thema: snelle mode
Resultaat: Kleding ruil
Fase: In uitvoering