Heb jij ook een goed idee?

Pro Sociaal Gedrag

Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid is de jaarlijkse bewustwordingscampagne over het kritisch en pro-sociaal omgaan met sociale media. Tijdens de aankomende editie (10 t/m 17 november 2023) stimuleren wij jongeren om tegen onaangename gedrag in te gaan door #hierniet te zeggen. Daarnaast gaan wij langs bij het Wim Gertenbach college om hier actief in de klas een presentatie te geven en hen uit te dagen tijdens een quiz/spel.

De redactie van STAD Zandvoort heeft de opdracht om tijdens de week van mediawijsheid pro actief gedrag onder jongeren te stimuleren. Wij hebben ervoor gekozen om dit bij niemand anders dan het Wim Gertenbach college te doen.

Presentatie

Wij willen een presentatie geven aan groep 8 van het Wim Gertenbach college over de belangen van pro sociaal gedrag. Daarvoor hebben wij een spel bedacht met foto’s, video’s of tekeningen waarbij een ‘comment’ staat die zij met eens of oneens beantwoorden en dat beargumenteren: Dit spel zal aantonen wat voor gedrag deze jongeren onbewust of bewust vertonen op social media. Na het spel zal de presentatie over pro sociaal gedrag pas beginnen, daarmee willen we bewustwording stimuleren.

Thema: #hierniet