Heb jij ook een goed idee?

MixMasters

Het Cultuurlab en STAD slaan de handen in elkaar voor een tof evenement voor jongeren van 15 t/m 18 jaar uit Delft, met een passie voor muziek. Deze passie kan zijn het maken/mixen van muziek of het beluisteren van muziek. In principe alle jongeren die in zijn voor een feestje, zijn welkom op MixMasters! 

MixMasters

MixMasters is een DJ wedstrijd, waar jonge opkomende DJ’s de kans krijgen om hun talent te showen. Al jaren is het DJ’en en alles wat daarbij komt kijken erg populair. Tegenwoordig zien we dat steeds meer jongeren die een passie hebben voor muziek geïnteresseerd raken in draaien en dromen van op grote feest- en festivalpodia staan. Vaak zie je dat jonge, opkomende DJ’s hun carrière beginnen op verjaardagen van familie en/of vrienden en zich zo langzaam maar zeker naar de top draaien. Maar ook dat gaat niet vanzelf, dit heeft allemaal te maken met gezien worden en een kans daarvoor krijgen.

Juist die kans willen wij jongeren geven met MixMasters. Ze krijgen voor een avond het podium en het publiek, met een nét iets groter bereik dan de achtertuin van hun jarige nichtje. 

Deelnemende DJ’s mogen verschillende genres draaien, van afrobeats tot deep house en hiphop/R&B tot techno. Op deze manier is er voor iedereen die wil deelnemen een kans, maar ook voor iedereen die wil komen luisteren wat wils. 

De avond zal worden gevuld door zes jongeren die LIVE hun mix kunsten laten zien en horen. Dit doen zij natuurlijk niet zomaar, er wordt uiteindelijk ook een echte ‘’MixMaster’’ verkozen tot winnaar. Dit gebeurt door een vakkundige jury. 

Waarom?

Naast dat MixMasters inspeelt op de hype rondom het DJ’en bij de jongeren, speelt de locatie ook een grote rol. Het Cultuurlab, de basis voor diverse culturele, sociale, muzikale, sportieve en maatschappelijke activiteiten en evenementen in Delft.  Ondanks een breed publiek voor van alles, vindt de organisatie achter het Cultuurlab het af en toe nog steeds lastig om jongeren te bereiken. 

Bij dat stukje is STAD komen kijken. Wij helpen jongeren met het realiseren van hun dromen. Door het inzetten van ons bereik en netwerk hopen wij dat het Cultuurlab bekender wordt onder de jongeren, terwijl wij hen die avond dat zetje geven in de richting van hun droom: een bekende dj worden. Win, win, win! 

Waar & wanneer 

MixMasters wordt georganiseerd in het Cultuurlab in Delft op 15 december 2023. De avond duurt van 19:00 – 23:30.