Heb jij ook een goed idee?

Stichting REGENERΔTE


In de maatschappij waarin we leven kampen veel jongeren met mentale problemen. Jongeren vinden het lastig om rust en ontspanning te vinden. Dit terwijl het vinden van rust en ontspanning, maar ook plezier, essentieel is voor ieders gezondheid en welzijn. Iets wat handvatten kan bieden om meer rust, ontspanning en plezier te vinden is Mindfulness, Meditatie en Community. Echter, vaak ligt de drempel om deel te nemen aan dergelijke activiteiten vrij hoog. Er berusten verschillende stigma’s op mindfulness en activiteiten die rondom dit thema georganiseerd worden zijn vaak kostbaar. Om deze reden is Stichting REGENERΔTE in het leven geroepen.

Wie zijn wij?

Siemen, Mike, Perine en Sid, oprichters van Stichting REGENERΔTE.  Jongvolwassen ondernemers die ervaring hebben met sociaal ondernemen in Delft. Wij hebben passie voor mindfulness, meditatie en het bouwen van community voor en door jongeren.

Stichting REGENERΔTE? Wat is het?

Stichting REGENERΔTE is een platform/ community in Delft. Het laat jongeren kennismaken met mindfulness en meditatie. Dit doen we door diverse evenementen te organiseren waarbij deze thema’s centraal staan. De evenementen zijn laagdrempelig en vereisen geen enkele ervaring met mindfulness of meditatie. Onderaan worden enkele van de activiteiten benoemd.


Waarom Stichting REGENERΔTE?

De missie van REGENERΔTE  is jongeren (maar ook volwassenen!) handvatten bieden om meer rust, plezier en ontspanning in het leven te ervaren. Dit doen we omdat de behoefte hiernaar groot is. Het NJR meldt dat ruim de helft (!) van de jongvolwassenen  mentale problemen ervaart. 

Wij zetten meditatie en mindfulness in omdat dit bewezen methodes zijn om meer rust, plezier en ontspanning te ervaren. Meditatie en mindfulness kan echter snel als zweverig worden bestempeld of als ingewikkeld worden ervaren. Dit is de reden dat wij diverse laagdrempelige evenementen organiseren en community bouwen. 

Door de frequentie en de inzet waarmee de evenementen georganiseerd worden, is een basis ontstaan. De community is van meerwaarde omdat het een omgeving creëert waarin men zich welkom voelt en waar men zich veilig voelt om zichzelf te zijn. Tevens is dit een plek waar men elkaar weet te inspireren, waar vriendschappen ontstaan en waar men elkaar kan vinden voor samenwerkingen of hulp. De community creëert het draagvlak voor de evenementen die georganiseerd worden. 

Een andere functie van de evenementen die Stichting REGENERΔTE  organiseert is talentontwikkeling. Tijdens de evenementen bieden wij jongeren podium om op te treden, kunst te exposeren of om te helpen in de organisatie. Activiteiten waardoor jongeren succeservaringen opdoen en waar talenten ontwikkeld worden. Succeservaringen dragen bij aan een positief zelfbeeld van jongeren. 

Onze activiteiten blijken een succes. Er is meer draagvlak en enthousiasme dan wij ooit durfden dromen. Alle evenementen zijn goed bezocht en het grootste deel zelfs uitverkocht. We krijgen keer op keer van de bezoekers terug hoe waardevol zij het vinden en hoe dankbaar zij zijn. 

Evenementen

Wekelijkse Monday Meditation
Elke maandagavond is er een meditatie die open te bezoeken is voor een ieder. De Meditatie is op donatiebasis en bezoekers melden zich aan door een berichtje te sturen in onze Telegram groep.

Wekelijkse Yoga
Elke donderdagavond kan men deelnemen aan REGENERΔTE Yoga! 

Maandelijks Ecstatic Dance
Ecstatic dance is een alcohol- en middelenvrije dans. Klik hier voor een impressie.

Maandelijkse Singing Circle
Bij onze Singing Circle  doen we niks anders dan samen zingen. Je hoeft hiervoor zeker niet mooi te kunnen zingen. De nummers die we zingen zijn herhalende teksten (mantra’s) die makkelijk mee te zingen zijn en meditatief werken. Klik hier voor een impressie.

Uitgangspunt voor alle REGENERΔTE evenementen
  • Alle evenementen zijn alcohol en middelen vrij.
  • Bezoekers worden uitgenodigd om hun mobiel op stil te zetten en verbinding aan te gaan met de mensen om zich heen.
  • Rust, ontspanning en plezier staat centraal.
  • Er is altijd sprake van een veilige omgeving / safe space.
  • De evenementen zijn waarheidsvrij. Dit houdt in dat wij geen religie of levensstijl prediken. Wij omarmen verschillen en verwelkomen een ieder, ongeacht achtergrond, kleur, religie, geaardheid of wat dan ook. 
  • De evenementen zijn toegankelijk voor iedereen. In de tickets bestaan verschillende prijsklassen en er is altijd een optie om gratis toegang te krijgen wanneer iemand geen financiële middelen heeft. 
  • De evenementen worden georganiseerd met draagvlak van andere Delftse ondernemers. Zo werkten we eerder samen met Wildgroei, Foodsharing Delft, LOFT Studio, De Refill Market Delft, PLECK, Windsurfschool Plané, Stichting STAD, Buitengoed de Uylenburgh en Kunsthuis DEIK.
  • Er wordt nagedacht over duurzaamheid en milieubewuste keuzes.
  • Bij alle evenementen zijn vrijwilligers betrokken. 

Meer informatie over de huidige evenementen zijn te vinden op Hipsy of op onze Instagram.