Heb jij ook een goed idee?

Trick for Treat

Trick for Treat is een evenement dat wordt georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in skaten uit Delft en omstreken. Dit kunnen jonge skaters zijn, oude skaters, beginnende skaters, maar ook professionals. Het belangrijkste van de dag is dat iedereen welkom is, zolang je maar een gezellige sfeer meeneemt! 

Wie zijn wij?

Wij zijn Nathanael, Giandro en Mink, drie jonge skaters uit Delft. We hebben alle drie ons eigen verhaal over hoe we zijn begonnen met skaten, maar wat vandaag de dag bij ons allemaal centraal staat is het plezier wat we hieruit halen.

We zijn alle drie jong en houden natuurlijk van buiten chillen. Vaak willen vrienden op een plek zitten, hangen en niks doen. Dat werd ons te saai. Het chillen is verplaatst naar een skatepark door vrienden die ook al bezig waren met skaten. Waarom zou ik het ook niet een keer proberen? Zo zijn we echt begonnen met skateboarden, elkaar tegen gekomen en dit gaan doorzetten. Het is dus niet alleen een goed tijdverdrijf, maar het is ook nog eens goed voor je gezondheid en je sociale leven. 

Wij hebben dus al een klein groepje van mensen waar we vaak mee skateboarden, maar het zou tof zijn als die community nóg groter wordt gemaakt in Delft. 

Wat is Trick for treat?

Met skate day willen we een toffe dag creëren die iedereen die interesse heeft, laat kennis maken met de skatecultuur. Toegang is voor iedereen gratis. De dag wordt gevuld met verschillende skate contests waar alle skaters hun tricks kunnen laten zien. Denk aan: game of skates, longest and highest ollie, highest hippie jump etc. 

Verder sluiten we de dag af met een gezellige BBQ en kan iedereen nog vrij skaten.

Waarom?

Het skatepark op de middenberm was ooit het grootste skatepark van Nederland waar ook geregeld skate evenementen werden georganiseerd. Voordat wij zelf begonnen met skaten, zagen we tijdens deze evenementen skaters waanzinnige stunts doen wat ons inspireerde om dit ook te gaan doen. Helaas worden er al sinds een aantal jaar geen evenementen meer georganiseerd op de middenberm en hiermee is deze inspiratiebron weggetrokken, maar is ook de skatescene in Delft achteruitgegaan.

Hier willen wij verbetering in brengen! In Den Haag en Rotterdam bestaan er al communities van skaters en veel jonge skaters  missen dat in Delft. Trick for treat is een manier om iedereen op te roepen om bij elkaar te komen en deze community te creëren. 

De naam is geïnspireerd doordat het evenement plaatsvindt rondom Halloween en doordat er prijzen zijn te winnen tijdens de skatecontest. 

Sfeerschets

Je komt aan bij de middenberm. De muziek staat al aan, iedereen is volop bezig met skaten. Als je om je heen kijkt, zie je talloze verschillende mensen, jong en oud, genieten tijdens skate workshops en hun skills verbeteren. Mensen hebben plezier, de vibe is er. 

Je gaat even zitten, zet je spullen neer en gaat daarna zelf even lekker skaten. Je komt je vrienden tegen, geeft ze een boks en doet je ding op de baan. Dan ga je jezelf voorbereiden op de rest van deze prachtige dag, die zit namelijk vol met contests waar je vette prijzen kan winnen. Omdat je zo lang lekker heb geskatet, neem je even pauze, haalt een ijsje en ondertussen ruik je de BBQ die aan gaat. 

Mango begint met optreden, iedereen geniet van zijn burger en de muziek. De zon begint wat minder hard te schijnen, maar dat maakt niet uit, want je houdt je warm met skaten.

Je ziet ook een stand staan waar je skate gear kan kopen. Dat is handig, want je board was wel aan vernieuwing toe.

Als het wat is afgekoeld en contests klaar zijn, blijf je nog even hangen voor de gezelligheid en om andere skaters die je eigenlijk nog nooit hebt gezien te leren kennen. De dag is voorbij gevlogen en je gaat naar huis met een voldaan gevoel en nieuwe wielen voor je skateboard die je hebt gewonnen omdat je de highest ollie hebt geland. Wat een top dag!

Waar & wanneer gebeurt Trick for Treat

Trick for Treat wordt georganiseerd op Skatepark de Middenberm in Delft. Datum TBA!