Heb jij ook een goed idee?

Loslippig

Seks is een belangrijk onderwerp in ieders leven. Of het nu gaat om voortplanting, genot, verleiding en verlangen of juist mysterie, angst en/of pijn… Er zijn verschillende aspecten die verband houden met seks. Er zijn zoveel onderwerpen en gevoelens die alleen al bij seks komen kijken. Toch blijkt erover praten onder jongeren vaak nog een taboe. Met Loslippig wil ik jongeren aanmoedigen om er juist over te praten, zichzelf open te stellen en in een veilige en vrije omgeving te ontdekken.

Imre 

Zelf heb ik vaak genoeg meegemaakt dat seks niet altijd even leuk kan zijn en dacht ik dat ik de enige was met dit probleem. In mijn omgeving werd er alleen maar gesproken over hoe geweldig seks is, of er werd juist totaal niet over gesproken. Na veel afspraken bij de seksuoloog ben ik mijn probleem gaan delen.

Ik kwam erachter dat ik niet de enige was en dit gaf mij zo’n fijn gevoel. Hier komt de motivatie om Loslippig te organiseren vandaan, ik wil graag jongeren meegeven dat het niet raar is om over seks te praten, ook niet als jij misschien anders in elkaar zit dan ‘’de rest’’ en andere voorkeuren, gedachten of fantasieen hierover hebt. 

Waarom Loslippig? 

De enige seksuele voorlichting die ik heb gehad, was via mijn ouders en via school. Op jonge leeftijd leer je vaak niet dat het prima is om openlijk over seks te praten. De meeste dingen moet je zelf maar uitvogelen en dan moet je ook nog maar de juiste mensen zien te vinden om ‘het’ mee te doen.

Loslippig 

Loslippig draait om openstellen, leren en verkennen. 

Het is een laagdrempelig evenement met muziek, eten, kunst en chillplekken. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten, zoals lezingen en workshops. Ook kun je in gesprek gaan met verschillende experts en jezelf verdiepen in bepaalde thema’s. 

Het belangrijkste bij Loslippig is het creëren van een veilige omgeving waar alles op jouw tempo gebeurt en waar jij de keuzes kunt maken die je zelf wilt. Als kers op de taart vieren we samen dat we ons hebben opengesteld en dat we vrij zijn in wie we zijn. 

Je kunt deelnemen aan workshops en lezingen over verschillende thema’s rondom seks en het gesprek aangaan met experts hierover.

Sfeerschets 

Stel je eens voor: het is een perfecte lentedag, de zon schijnt en je fietst naar Loslippig, het  evenement waar je iedereen al over hebt gehoord. Je hebt er zin in, bent erg nieuwsgierig en  ook een beetje zenuwachtig. Maar al die zenuwen verdwijnen zodra je het terrein van Loslippig oploopt. Je wordt namelijk met liefde verwelkomd door de organisatie en krijgt een korte uitleg; er stroomt meteen een veilig en blij gevoel door je heen. Was dit nu waar je zenuwachtig voor was? Je hebt meteen zin om te ontdekken wat er allemaal te doen is. 

Terwijl je over het festivalterrein loopt, worden je zintuigen geprikkeld door muziek, geuren, vormen, kleuren en verschillende gevoelens. Je gaat lekker zitten in een van de zithoeken en je plant welke activiteiten je gaat volgen. Je besluit naar een lezing  

te gaan, te praten met een sekstherapeut en de workshop “piemels/vagina’s versieren’’ te volgen.  Daarnaast bekijk je nog de absurde kunst, waar je zelfs wat inspiratie uithaalt. 

De dag gaat snel voorbij, je voelt je aangemoedigd om open te zijn. Je ontmoet zelfs nog wat  mensen waarmee je vrij en open kunt praten. Er ontstaat een klik, onderwerpen waarover je  eerst misschien wat moeilijk vond om te praten gaan eigenlijk vanzelf. Er wordt gelachen en  plezier gemaakt. Je besluit nog een heerlijke billen burger te eten en als toetje aardbeien met  slagroom en chocolade. En dan kan het feest beginnen. Je staat op de dansvloer, de ruimte  is gevuld met mensen. Daar sta je dan te dansen met je nieuwe vrienden. De muziek dreunt  door je lichaam. Je zintuigen worden geprikkeld door gevoel en geur. Overal staan professionele dansers te dansen in absurde pakjes. Je denkt terug aan deze onvergetelijke dag en je voelt je vrij.

Datum, locatie & tijd

25 mei 2024

PIP Den Haag

20:00 – 05:00