Heb jij ook een goed idee?

Creative Haven

Bij Creative Haven kwamen asielzoekers bij elkaar om hun artistieke skills te ontdekken en/of uit te breiden! De naam is een samenstelling van ‘creative’ en ‘safe haven’. Deze middag was een hele fijne plek om samen te komen om samen nieuwe dingen aan elkaar te leren. 

Het is heel gemakkelijk om met elkaar te leven, maar toch langs elkaar te leven. Iedereen let op zichzelf en heeft geen tijd voor andere mensen. Een community opbouwen is ook heel erg lastig als je niet weet hoe je de eerste stappen moet nemen. Hierbij hielp Creative Haven! Getting together to craft together!

Door wie?

Dit project is verzonnen door de Stagiaires van STAD delft, deze groep bestaat uit Nikki, Kim, Isabella en Noa. STAD staat voor Stichting Talent and Dreams omdat wij helpen jongeren hun dromen waar te maken. Als jongeren met een tof idee voor een project naar ons toe te komen, helpen wij hen dit uit te voeren. 

Creative Haven 

Op deze middag kwamen asielzoekers bij elkaar om allemaal verschillende kunsten samen uit te proberen. Denk hierbij aan tekenen, schilderen, schminken maar ook sieraden maken. Er werden verschillende activiteiten aangeboden en iedereen mocht zelf kiezen waar ze aan meededen.

Het droeg bij aan het creëren van een community. Een community zorgt voor minder eenzaamheid en meer samenhang tussen mensen die denken dat ze er alleen voor staan.

Waar en wanneer is vond het plaats?

Creative haven werd uitgevoerd in samenwerking met COA Delft. Het heeft plaatsgevonden op 11 Oktober 2023 van 14:00 tot 17:00, en werd uitgevoerd op locatie Manderspark.

Het was een enorm leuke middag waarbij we samen met achttien kinderen hebben getekend, geschilderd en sieraden gemaakt. De kinderen hebben erg genoten en de ouders hebben ons bedankt. Ook vond het COA Delft het super dat wij het bij hun hebben georganiseerd

Thema: Nieuw in Holland