Heb jij ook een goed idee?

TIJDSREIZIGERS

Voor dit project vragen we alle jongeren uit Haarlem om terug te denken aan hun jeugd. Terug te denken aan alle leuke maar misschien ook wel minder leuke herinneringen. Wat is hun echt bijgebleven van vroeger en waarom? Met dit project proberen we jongeren na te laten denken over hun jeugd en ze naar de toekomst te laten kijken voor wat er nog gaat komen. Dit willen we doen met alle jongeren van 12 tot 20 jaar.

Wij; Wesse, Iris en Suus organiseren Tijdreizigers. Dit is een dag waarbij verschillende jongeren  bijeen komen om samen een tijdcapsule de toekomst in te schieten. We doen dit door samen een kunstwerk te vullen met kleine spulletjes die symbolisch staan voor iets belangrijks dat is gebeurd in hun leven. Rondom dit kunstwerk worden A4 papiertjes begraven met daarin zaadjes. Deze staan voor de groei in je leven. We laten de jeugd op de A4 blaadjes iets opschrijven waar ze in de toekomst aan willen werken (in willen groeien). Dit kan over een herinnering gaan die bijvoorbeeld veel voor jou heeft betekend, iets waar je graag van wilt leren en mee wilt doorgroeien tot een betere versie van jezelf.

We gaan met Tijdreizigers zorgen dat jongeren vaker terug kijken op hun verleden, dit gebeurt namelijk te weinig en dat is zonde. Je verleden kan namelijk een goede motivatie zijn om het in de toekomst te willen blijven ontwikkelen. Dat zullen wij de jongeren duidelijk maken tijdens Tijdreizigers.
Tijdreizigers zal plaatsvinden op 4 juni op een nog te bepalen locatie. Het gaat een gezellige dag worden waar jongeren hun zaadjes mogen gaan planten voor de toekomst!

Thema: Fix The Gap
Resultaat: -
Fase: Ontwikkelfase