Heb jij ook een goed idee?

BuitenGewoon Delft

Een project om unieke jongeren te laten zien, jongeren die de stad nét dat kleine beetje leuker maken! 

Delft, dé stad met vele unieke jongeren. Hoe ik erachter ben gekomen? Door naar ze op zoek te gaan! Iedereen heeft wel een talent in iets, misschien ook wel zonder dat je je er bewust van bent. En juist het ontwikkelen van dit talent is zo belangrijk, om je zelfvertrouwen een boost te geven en je bijdrage aan de samenleving te vergroten. Het vinden van deze unieke jongeren is een, maar ervoor zorgen dat ze te zien zijn is wat anders. Hiervoor is BuitenGewoon Delft georganiseerd.

BuitenGewoon Delft is een project waar unieke jongeren hun talent/passie voor iets wat zij leuk vinden om te doen een podium krijgen. Talent is naar mijn mening breder dan dingen die zijn aangeleerd door lessen of vaardigheden, dus ook jongeren ‘’zonder’’ talent, of die hun talent nog niet hebben ontdekt krijgen binnen dit project een podium. 

Wie ben ik?

Ik ben Thaïs en ik organiseer BuitenGewoon Delft. Als projectbegeleider bij STAD vind ik het heel belangrijk dat jongeren op zoek gaan naar hun talent of hun al bestaande talent verder ontwikkelen. Zelf vind ik het af en toe ook een uitdaging om op zoek te gaan naar mijn eigen talent of om nou te benoemen wat mijn talent is. ‘’Heb ik dan wel een talent?’’ is een vraag waar jongeren zich tegenwoordig veel mee bezighouden, omdat zij dingen die zij leuk vinden om te doen of waar zij goed in zijn niet als talent zien. Met BuitenGewoon Delft wil ik laten zien dat iedereen talent heeft! 

BuitenGewoon Delft

Verschillende video’s die elk een Delfts talent uitlichten. Op deze video’s beantwoorden jongeren twee vragen:

  • Wat betekent talent voor jou?
  • Wat is jouw talent? 

Hierna demonstreerden ze hun talent/passie. 

Jongeren werden gefilmd op plekken waar zij hun talent/passie beoefenen. Zo zijn er video’s van skaters opgenomen op een plek waar zij vette tricks konden laten zien, is er een artiest gefilmd in de studio waar hij zijn nummers produceert, een danseres in de zaal waar zij altijd traint en zelfs een bandje tijdens een optreden op een festival!

Er zijn uiteindelijk acht filmpjes van verschillende talenten gepubliceerd en er hebben twaalf jongeren laten zien wat zij kunnen. De filmpjes zijn te bekijken op het Instagram account https://www.instagram.com/buitengewoondelft/