Heb jij ook een goed idee?

BuitenGewoon Delft

Een project om unieke jongeren te laten zien, jongeren die de stad nét dat kleine beetje leuker maken! 

Delft, dé stad met vele unieke jongeren. Hoe ik erachter ben gekomen? Door naar ze op zoek te gaan! Iedereen heeft wel een talent in iets, misschien ook wel zonder dat je je er bewust van bent. En juist het ontwikkelen van dit talent is zo belangrijk, om je zelfvertrouwen een boost te geven en je bijdrage aan de samenleving te vergroten. Het vinden van deze unieke jongeren is een, maar ervoor zorgen dat de rest van Delft ze ook kan zien is een ander verhaal. Hiervoor is BuitenGewoon Delft georganiseerd.

BuitenGewoon Delft is een project waar unieke jongeren hun talent/passie voor iets wat zij leuk vinden om te doen een podium krijgen. Talent is naar mijn mening breder dan dingen die zijn aangeleerd door lessen of vaardigheden, dus ook jongeren ‘’zonder’’ talent, of die hun talent nog niet hebben ontdekt krijgen binnen dit project een podium. 

Wie ben ik?

Ik ben Thaïs en ik organiseer BuitenGewoon Delft. Als projectbegeleider bij STAD vind ik het heel belangrijk dat jongeren op zoek gaan naar hun talent of hun al bestaande talent verder ontwikkelen. Zelf vind ik het af en toe ook een uitdaging om op zoek te gaan naar mijn eigen talent of om nou te benoemen wat mijn talent is. ‘’Heb ik dan wel een talent?’’ is een vraag waar jongeren zich tegenwoordig veel mee bezighouden, omdat zij dingen die zij leuk vinden om te doen of waar zij goed in zijn niet als talent zien. Met BuitenGewoon Delft wil ik laten zien dat iedereen talent heeft! 

BuitenGewoon Delft

Instagram

Verschillende video’s die elk een Delfts talent uitlichten. Op deze video’s beantwoorden jongeren twee vragen:

  • Wat betekent talent voor jou?
  • Wat is jouw talent? 

Hierna demonstreren ze hun talent/passie. 

Jongeren worden gefilmd op plekken waar zij hun talent/passie beoefenen. Dit kan dus op straat zijn, tijdens een repetitie, een optreden of in hun eigen huiskamer.

Evenement

Er wordt ook een offline evenement georganiseerd waar alle jongeren die hun talenten hebben laten zien de kans krijgen om hun talent nóg een keer te laten zien, op een groter podium. De datum en locatie hiervoor wordt nog bekend gemaakt.

Het doel van het evenement is een leuke avond die in het teken staat van plezier en ontmoeting. Het belangrijkste is alle talentvolle jongeren in Delft samenbrengen en elkaar te inspireren met je talent.

Sfeerschets

Je ziet een filmpje voorbij komen van iemand die zijn/haar talent laat zien. Iemand die heel goed kan zingen, dansen, maar ook iemand die jongleert. ‘’Wat bijzonder!’’, denk je bij jezelf. Dit zie je niet vaak voorbij komen. Leuk om te zien hoeveel verschillend talent er in Delft is. Omdat je niet alleen maar standaard talenten voorbij hebt zien komen, ga je misschien wel verder denken aan dingen die jij goed kunt, maar die jij eigenlijk nooit hebt gedeeld. Goed om te weten dat er een platform is waar je ook je bijzondere talent kunt delen met anderen. 

Je bent nieuwsgierig geworden naar alle talenten die je voorbij hebt zien komen en zou die graag nog een keer in het echt willen zien. Daarom kom je langs op het BuitenGewoon Delft evenement. Er komen verschillende optredens langs en zowel de jongeren die optreden als de bezoekers beleven veel plezier. Je maakt een praatje met een bandje wat heeft opgetreden en vertelt dat jij ook graag nog beter zou willen leren drummen. Ze nodigen je uit om een keer langs te komen bij een repetitie en je wordt geadviseerd om drumlessen te volgen bij de muziekschool waar het bandje ook zit. Na deze avond ga je naar huis met een voldaan gevoel en motivatie en enthousiasme om je talent verder te ontwikkelen! 

https://www.instagram.com/buitengewoondelft/