Heb jij ook een goed idee?

Geld Held

Geld speelt een grote rol in het leven van vele studenten. 55% van de jongeren komt soms of regelmatig geldtekort. Niet iedereen lukt het om de juiste keuzes en beslissingen te maken, helemaal op zo’n jonge leeftijd. Zonder uitleg op bijvoorbeeld scholen worden jongvolwassenen die net 18 zijn geworden in het diepe gegooid. Duo, DigiD of zorgverzekering zijn allemaal begrippen die op je afkomen de dag dat je 18 wordt. Om dit probleem tegen te gaan heeft STAD Utrecht een preventief bordspel bedacht genaamd ‘Geld Held’. In Geld Held leer je door middel van spellen, vragen en duels hoe je het beste om kan gaan met alles wat te maken heeft met geldzaken. 

In Geld Held speel je met verschillende levenslijnen die ieder een richting op gaan vanuit verschillende situaties. We willen dilemma’s binnen het spel bespreken die in het dagelijkse leven ook voorkomen. De dilemma kaart is een kaart waar je een belangrijke keuze moet maken die invloed zal hebben op het verloop van Geld Held. Ook kan je door het spel te spelen op informatieve manier leren over geldzaken als DUO, belastingaangifte en loonheffingskorting. Maar ook komen feiten en statistieken aan bod. Alle keuzes die je maakt hebben invloed op de levenslijn van jou gespeelde karakter. Wanneer je een keuze maakt via een dilemma kan je karakter bijvoorbeeld in geldproblemen komen.

Het doel

Het doel van Geld Held is om jongeren bewust te maken over de gevolgen van keuzes over geld. Geld Held daagt jongeren uit om op lange termijn na te denken en jeugd te informeren over belangrijke zaken omtrent geld die ze niet geleerd krijgen op school. Geld Held gaat ervoor zorgen dat jongeren als helden met hun geld leren omgaan.

Thema: Fix The Gap
Fase: Concept