(E)qualityHeb jij ook een goed idee?

(E)quality

De geboorte van Nederland is dit jaar precies 450 jaar geleden, daarom gaan Iris en Ninya 45 foto’s maken van ondernemende vrouwen. In de afgelopen 450 jaar hebben wij ons enorm weten te ontwikkelen op gebieden als vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid. Jammer genoeg gebeurt het nog steeds dat vrouwen ongelijk worden behandeld. De afgelopen 450 jaar hebben vrouwen (maar ook mannen) gestreden voor gelijkheid. Tijdens dit project willen wij de groei van vrouwen uit Haarlem vieren door hen een podium te bieden. Dit gaan zij doen door middel van een fotoseries met interviews. Met (E)quality laten wij zien hoe vrouwen in Nederland zich positief hebben ontwikkeld tot leidinggevende/ondernemende functies.

Iris en Ninya willen vrouwen van verschillende culturen en generaties bij elkaar brengen. Tijdens het fotograferen van deze vrouwen gaan Iris en Ninya ook korte interviews afnemen. Op deze manier is er bij de foto ook een persoonlijk verhaal van deze vrouwen.

Samen met een vrouwelijke fotografe, worden deze vrouwen vastgelegd. We vragen natuurlijk toestemming voor het publiceren ervan. De plek waar het gepubliceerd word, volgt.

Thema: 450jaarnl
Resultaat: -
Fase: Realisatiefase