Heb jij ook een goed idee?

De Kracht van Het Water

In de mini documentaire ´´De kracht van het water´´ reizen we door het verleden van Nederland met als hoofdrol; de strijd tegen het water. Een mini documentaire waarmee we kijken naar de gezamenlijke  strijd tegen het water en de innovaties die hieruit voortgekomen zijn. 

Met deze mini-documentaire willen stagiaires Isa, Melvin & Richie de nieuwe generatie bewust laten worden van de eeuwige strijd tegen het water in Nederland. Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat iedereen de geschiedenis kent rondom het water, maar ook de gevolgen als we geen strijd zouden voeren tegen het water.

Daarom is het juist zo belangrijk om te laten zien. Ook krijgen jongeren te zien dat het water niet alleen negatieve kanten heeft, want door al het water in Nederland zijn er ook veel vernieuwingen gekomen. Zo had Nederland enkele eeuwen de sterkste zeemacht ter wereld, een welvarende landbouw door goede irrigate én creëerde zelfs nieuw land voor zijn bewoners: Flevoland. Men zegt ook wel ‘God creëerde de aarde, de Nederlanders creëerde Nederland.

Hoe ziet de documentaire er uit?
Tijdens deze mini-documentaire reizen we langs allerlei historische locaties in Nederland waar water een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis. Door het vertellen van verhalen en zo de geschiedenis weer tot leven te brengen, hopen wij de nieuwe generatie iets bij te brengen. Ook willen wij de huidige innovaties laten zien om de moderne strijd tegen het water een gezicht te geven. 

Een van de dingen waar Nederland bekend om staat is het water, veel hebben wij te danken aan bijvoorbeeld de welvaart van het water. De handel over het water heeft een grote rol gespeeld in de Gouden Eeuw, waardoor wij nu een goed draaiende economie hebben. Ook is iedereen verbonden door de strijd tegen het water. Iedereen wil het water buiten houden, waardoor er een soort verbinding ontstaat tussen de bevolking van Nederland. Momenteel hoeven wij ons weinig zorgen te maken over de gevaren van de zee. Het water brengt Nederland hierdoor veiligheid. Wij vinden het belangrijk dat iedereen deze belangrijke punten beseft, daarom is ‘’de kracht van het water’’ ontstaan.

Thema: 450jaarnl