Heb jij ook een goed idee?

De (on)zichtbare strijd

In 1572 wist Nederland zich onder leiding van Willem II te bevrijden van Spanje. Het 450 jarige bestaan van Nederland wordt ook door heel Nederland gevierd. Helaas was dit niet de eerste en zeker niet de laatste oorlog. Dit heeft veel gevolgen op de mentale gezondheid van de vele mensen uit de militaire dienst. Zij moeten daarom meer waardering krijgen voor de dienst die wordt verricht voor ons en daarnaast ook meer realiseren hoe zij hun leven opofferen voor ons. Om dit te realiseren bedachten wij: De (on)zichtbare strijd

Wie zijn wij?

Onze documentaire is bedacht door drie inventieve jongeren. Wij zijn Julia, Shedy en Kaia van STAD-Delft. STAD staat voor Stichting Talent And Dreams. Wij helpen jongeren hun dromen waar te maken. Als jongeren met een tof idee voor een project naar ons toe komen, helpen wij hen dit uit te voeren.

De (on)zichtbare strijd

Met het project ‘De (on)zichtbare strijd’ wilden wij meer erkenning geven aan veteranen. Dit hebben wij gedaan door middel van een documentaire, die bestaat uit:

  • Een interview met een jonge veteraan die bij defensie heeft gewerkt
  • Interviews met oudere veteranen die dienstplichtig zijn geweest
  • Een interview met een echtgenoot en een weduwe van veteranen

De rode draad in hun verhalen was laten zien wat voor schade de oorlog echt achterlaat.

Samenwerkingen

Voor de documentaire hebben wij samengewerkt met Stichting Veteranen Westland. We hebben interviews afgenomen en gefilmd tijdens een veteranenavond in hun Veteranen Ontmoetingscentrum in Poeldijk.

Uiteindelijk is op 4 mei, na de dodenherdenking, de documentaire voor het eerst vertoond in het Veteranen Ontmoetingscentrum. Dit was een erg waardevolle avond!

De documentaire is te bekijken op ons YouTube Kanaal.

Thema: 450jaarnl