Heb jij ook een goed idee?

Blindly Free

Nederland bestaat 450 jaar, dit is een belangrijk moment om vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid te eren. Door het drukke dagelijkse leven vergeten we om stil te staan bij belangrijke momenten zoals deze. Daarom grijpen Kaylee, Paulien & Zara van STAD Utrecht deze kans om iets bijzonders te organiseren. Wij zetten Blindly Free op. Dit doen wij omdat we ervoor willen zorgen dat meer mensen stil gaan staan bij de dagelijkse vrijheden die we hebben.

Expositie

Tijdens Blindly Free laten wij verschillende verhalen horen van mensen die dagelijkse vrijheden bezitten en mensen die deze niet altijd gekend hebben. Deze 2 geluidsfragmenten zullen erg contrasterend zijn en hebben als doel de bezoeker te confronteren met hun eigen onbewuste vrijheden. Verdeeld over twee ruimtes laten we verschillende opnames horen. Tijdens het bezoek krijg je alleen via het gehoor informatie, de kracht van Blindly Free is dat je door alleen te luisteren zelf al deze verhalen gaat inbeelden. 

De verhalen die geëxposeerd staan in onze ruimtes zijn verzameld van mensen die wij op straat hebben gesproken. Alle antwoorden willen we live verzamelen om deze zo te kunnen gebruiken voor onze expositie. Wat wij willen meegeven is dat veel mensen hier in Nederland vrij en veilig zijn maar dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. 

Blind voor eigen vrijheden

Het doel van de expositie Blindly Free is om de bezoekers een ervaring mee te geven die ze aan het denken zetten. Blindly Free moet een duidelijk contrast laten zien van de vrijheden die wij al wel allemaal ervaren in 450 Nederland in tegenstelling tot vrijheden die nog niet iedereen bezit. Blindly Free zal plaatsvinden op openbare ruimtes waar veel mensen zullen komen, zo hoeven de bezoekers geen kaartje te kopen en is het zo laagdrempelig mogelijk om de mensen te informeren.

Call to action

Wanneer de bezoekers Blindly Free verlaten, willen we ze niet met hun emoties achterlaten, maar hopen we met ze in gesprek te gaan. Vanuit dit gesprek hopen wij op een call to action. Ons doel is om, met een nader te bepalen, goed doel samen te werken om zo donaties of handtekeningen te verzamelen. Op deze manier kunnen de bezoekers wat met hun gedachten en als de behoefte er is ook wat doen voor een goed doel.

Thema: 450jaarnl