Heb jij ook een goed idee?

Cultuur kan vast

Sinds de corona periode zit er een flinke ‘deuk’ in de culturele sector. Tijdens deze periode, verloren veel mensen hun verbinding met cultuur en kunst doordat dit minder toegankelijk was. Het kwam aan op de creativiteit van de mensen zelf om hiermee in contact te blijven. Door deze periode zijn vele gaan inzien hoe belangrijk cultuur en kunst voor hen en de samenleving is. Cultuur kan vast heeft bijgedragen aan het verbinden van mensen aan cultuur en kunst, door hen uit te dagen om actief te participeren.

Wij van STAD Haarlem-oost, hebben de inwoners van Haarlem laten participeren aan cultuur en kunst door samen een kunstwerk te maken. Dit kunstwerk is de weerspiegeling van de culturen die Haarlem rijk is. Mensen werden uitgedaagd om op een creatieve manier hun verbinding met cultuur te verbeelden. Zo hebben wij het reflectief vermogen gestimuleerd en het creatief brein geprikkeld.

Cultuur kan vast heeft plaats gevonden op 8, 10 en 11 februari 2023. Met een groot canvas, een kar vol met verf/tekenspullen en een speaker, zijn wij neergedaald op verschillende locaties in Haarlem, zoals het winkelcentrum in Schalkwijk of de grote markt. Hier hebben wij mensen uitgenodigd om te participeren aan dit kunst/cultuur project en dus cultuur in Haarlem

Het eindresultaat laat de identiteit, creativiteit en cultuur van Haarlem zien. Het kunstwerk wordt nog gedoneerd aan een cultuur/kunstcentrum in Haarlem. 
Cultuur kan vast was van toegevoegde waarde voor Haarlem, omdat mensen op een laagdrempelige manier hebben kunnen participeren en het eindresultaat de diversiteit in culturen zichtbaarder maakt.

Thema: cultuurparticipatie
Resultaat: -
Fase: Afgerond