Heb jij ook een goed idee?

Taalenten

Delft staat bekend als een stad van kunst en cultuur. Maar de nieuwe generatie jong, Delfts talent lijkt zich te verschuilen. Het wordt tijd om de pareltjes op het gebied van letterkunde te laten stralen en opzoek te gaan naar het ‘’taalent’’ die onze stad rijk is. Ian, van We Art Creators organiseerde: Taalenten. 

We Art Creators
We Art Creators is een collectief van Deejay, Stefan en Ian. Dit collectief zet zich in voor (beginnende) jonge kunstenaars. Delft is de stad van kunst en cultuur. Het bruist hier van het creatieve talent. Helaas is er voor dit talent weinig plek om hun talent tot uiting te laten komen. Het creëren van een podium is een mogelijkheid om een talent te ontwikkelen, andere te inspireren en waardering te krijgen voor jouw creatieve geest. “Wij van We Art Creators brengen het podium naar de jongeren toe. Of deze nou Klein, groot, rond of vierkant is; We Art Creators creëert een plek om op wat voor manier dan ook te stralen. “

Taalenten
Taalenten was een talenjacht waarbij We Art Creators en Cultuurhuis Delft op zoek gingen naar jonge woordkunstenaars. Iedereen tussen de 15 en 25 jaar, woonachtig in Delft en omgeving, met een passie voor schrijven kon deelnemen. Op de avond van donderdag 15 december opende Abtswoude Bloeit haar deuren. De sfeervolle aula stroomde na het kerstdiner, georganiseerd door Cultuurhuis, vol met bezoekers. De show kon beginnen…

Iedere deelnemer kreeg de kans om zijn of haar talent op het gebied van woordkunst te laten zien. De taalenten mochten allemaal twee stukken opvoeren waarmee zij de jury omver konden blazen. De jury bestond uit spoken word artiest, Wessel Klootwijk en de organisatie van Lettersoep. Na het opvoeren van de stukken en een zeer spannend jury overleg, werden er twee winnaars uitgekozen. De winnaars wonnen naast een workshop spoken word, ook een plek in de programmering van Lettersoep en daarbij een gage van €100,- euro. Een plek op Lettersoep draagt bij aan de ontwikkeling van het talent en het engagement van de artiest. Wil je weten wie deze Delftse taalenten zijn? Check het bij Lettersoep!

Stackademics
De avond van Taalenten werk verrijkt met een live optreden van de Delftse rapgroep Stackademics. Een muzikaal drietal die al langere tijd actief is als rapgroep maar nog niet eerder hadden opgetreden. Zowel zij als het publiek hebben genoten van hun eerste performance!

Lettersoep
op 21 januari 2023 vind Lettersoep plaats. Het grootste spoken-word spektakel van Delft. De winnaars van Taalenten staan samen met andere professionele spoken-work artiesten op het podium. Tussen de optredens door geniet je van culinaire gerechten van Huszár! Meer informatie en kaartjes vind je hier.