Heb jij ook een goed idee?

REGENERΔTE Sober Psychedelic Journey

Vind je dansen ook zo ongemakkelijk? Kan je ook niet dansen? Maar vind je het stiekem wel leuk om te dansen alsof niemand kijkt? Bij Ecstatic Dance kan het allemaal. Omdat de maatschappij al veel te serieus is en dansen een goede manier van ontspanning kan bieden organiseert Regenerate: Ecstatic Dance in Delft. Hierbij hebben zij een focus op een jonge doelgroep.

“Wij zijn Perine, Siemen en Mike. Met REGENERΔTE organiseren wij evenementen die de ziel aanspreken. Plezier, rust en ontspanning vinden in de drukte van de maatschappij. Wellicht uit de comfort zone springen en naar binnen keren. Perine host Ecstatic Dance meditaties, Siemen is DJ en Mike speelt de Handpan.” 

REGENERΔTE Ecstatic Dance Sober Psychedelic Journey.
Watte? Ecstatic Dance is vrije dansvorm waar de bezoekers zonder het gebruik van alcohol of middelen samen komen en lekker te dansen. Het thema van deze editie was: Sober Psychedelic Journey. Psychedelisch betekent letterlijk vertaald: geest-openbarend. Natuurlijk weet iedereen dat je dit kan ervaren met middelen maar waarom niet met dansen? De dansruimte werd aangekleed met visuals en afbeeldingen die de bezoeker te stimuleerde om buiten de vaste kaders te bewegen.

Opnieuw werd er samen een veilige plek gecreëerd waar bezoekers zich konden uitdrukken door middel van beweging terwijl zij gedachtes over dat iets raar of gek is los lieten. De avond werd extra gedragen door goed en bewust voedsel, sap, kruidenthee  en ontmoetingen met andere mensen. 

REGENERΔTE Ecstatic Dance werd georganiseerd om  de voordelen van het dansen zo breed mogelijk te verspreiden. Waar meditatie en yoga en al bekende en populaire bewegingen zijn,  is Ecstatic Dance nog wat onbekender. Vooral onder jongeren heeft Ecstatic Dance nog veel ruimte  om te groeien. 

Waar en wanneer?
REGENERΔTE Ecstatic Dance Sober Psychedelic Journey vond plaats bij De Loft studio in de Kabelfabriek in Delft op 24 november en het was super vet! Wil jij de volgende keer ook lekker dansen? Koop kaartjes voor de volgende editie of schrijf je in voor de maillinglist via de website van REGENERΔTE