Heb jij ook een goed idee?

Everyday Is A Gift

Eén op de vier jongeren is mantelzorger. Zij dragen de zorg voor een dierbare. Een dankbare taak maar vaak vergeten deze jongeren zichzelf. Om deze mantelzorgers in het zonnetje te zetten bedachten Julia, Kylian en Charlotte: Everyday is a gift

“Wij zijn Charlotte, Kylian en Julia van Stad-Delft. Wij willen mantelzorgers in het zonnetje zetten. Wie goed doet goed ontmoet. Mantelzorgers hebben zelf vaak niet door dat zij de zorg dragen over iemand die zij liefhebben en dat dit meer moeite kost dan dat zij zelf ervaren.”

Everyday Is A Gift
Een adventskalender voor de decembermaand. Dagelijks een cadeautje voor jezelf met een quote die je eraan herinnert dat je dankbaar werk verricht. Gratis verkrijgbaar voor Delftse mantelzorgers en gevuld met feestelijke giften van diverse Delftse ondernemers. 

Met “Everyday is a gift” hebben we 20 jonge mantelzorgers in het zonnetje mogen zetten. De mantelzorger die zich door andere organisaties moeilijk laat vinden, zijn met dit project wel bereikt. Wij hopen een ieder van hen vervuld te hebben met een gevoel van waardering en erkenning. 

Sfeerschets
Stel je voor; het is begin december en je zit thuis op de bank de was op te vouwen. Je bent er niet helemaal bij met je hoofd, want het is de drukste maand van het jaar. Voor jou is het nog drukker, omdat je de zorg draagt van iemand anders. Geen tijd dus om te relaxen, tenminste dat denk je, totdat daar een pakketje op je deurmat valt. Je pakt het uit en wordt helemaal blij van de inhoud. Een slinger kalender is precies wat je nodig had in deze drukke periode. Everyday Is A Gift’  is niet zomaar een kalender. Deze kalender is namelijk opgemaakt als slinger, zodat ieder dag een feestje is! Per dag kunnen de JMZ-ers een van de pakketten (vlaggetjes) openen en zullen daarin iets tofs vinden.10 dagen lang vind je elke dag een quote, vraag en een cadeautje die bestaat uit 5 categorieën; verzorging, chocola, vouchers, handigs en iets liefs. Hiermee willen wij JMZ-ers in het zonnetje zetten en zich gewaardeerd laten voelen. Op de achterkant van de adventskalender zie je een QR code die als je het scant je leidt naar een website met informatie en hulpdiensten voor mantelzorgers. De december maand van de JMZ-ers kan nu niet meer stuk!

Sponsoring
Delftse ondernemers die gesponsord hebben voor Everyday is a gift waren: Chocelaterie de Lelie, Drogisterij de Salamander, Pathe Delft, Flying Tiger Delft, Xenox Delft, The Body Shop Delft, Stroopwafelkraam van de Markt, Stadskaarsenmakerij Delft, Zinderin – Middin en Jammin Delft.

Thema: de jonge mantelzorger
Fase: Afgerond