We carestpakketHeb jij ook een goed idee?

We carestpakket

Je bent jong, gaat naar school, doet aan sport, spreekt af met vrienden én moet zorgen voor een familielid die dit zelf niet kan. Dat laatste kan het leven van een jongvolwassene erg beïnvloeden. Als jonge mantelzorger heb je vaak minder tijd voor jezelf en vrienden, vind je het moeilijk om je schoolwerk bij te houden en mis je vaak de zorg die andere leeftijdgenoten wél hebben. Omdat er weinig erkenning is voor jonge mantelzorgers willen Jin(18), Jip(19) en Alyssa(18) hier verandering in brengen.

De gemiddelde werknemer kent het wel. Elk jaar wanneer kerst om de hoek komt kijken, krijgt iedereen op werk een kerstpakket. Denk aan lekkernijen, verzorgingsproducten of een mooie cadeaus. De reden hierachter is om werknemers te bedanken voor al het werk dat ze dat betreffende jaar hebben geleverd. Eigenlijk is het kerstpakket dus een heel lief gebaar om iemand te bedanken voor hun werk. Jonge mantelzorgers verzorgen hun dierbare elke dag, zonder weekend, pauzes, absenties of vakantiedagen. Om deze jongeren in het zonnetje te zetten en de waardering te geven die ze verdienen is We Carestpakket opgericht. 

Het We Carestpakket is een praktisch en leuk kerstpakket speciaal jonge mantelzorgers. Het pakket zal gevuld worden met met diverse producten die gesponsord zullen worden door lokale partijen, bedrijven en ondernemers. De producten zullen variëren van verzorging en nuttige producten tot leuke cadeaus of activiteiten die de jonge mantelzorgers kunnen gebruiken als een momentje voor zichzelf, of samen met de persoon waar ze voor zorgen. Ook zal er een kaartje in het pakket gedaan worden met een lief bericht van een vreemde die op straat is gevraagd om iets te schrijven voor een jonge mantelzorger. Naast al deze mooie dingen zullen er ook folders bijgestopt worden, hierop zal informatie over jonge mantelzorg hulpdiensten staan die steun bieden aan jonge mantelzorgers. Als alles is verzameld zal het in een doos gedaan worden die feestelijk versierd zal worden. In totaal is het doel om 100 pakketten samen te stellen en die in samenwerking met Jonge mantelzorg organisaties te verspreiden. Om de jonge mantelzorgers zo even te verwennen, hopelijk een moment van rust te geven maar vooral om ze te bedanken voor al hun inzet en daden. Iets wat iedere werkgever zou doen tijdens kerst. Dit allemaal in de hoop dat ze weten dat ze gezien maar vooral ook gewaardeerd worden! 

Iedereen kan een jonge mantelzorger opgeven voor een We Carestpakket. Dit kan ook anoniem. Ken jij iemand in je omgeving die veel tijd kwijt is aan het verzorgen van een dierbare en wil je die persoon even in het zonnetje zetten? Dat kan. Meld dan die persoon aan via ons aanmeldformulier.

Thema: de jonge mantelzorger
Resultaat: Een kerstpakket voor jonge mantelzorgers
Fase: Concept