Heb jij ook een goed idee?

Bar4Bar Voetbaltoernooi

Voor veel jongeren is HipHop een uitlaatklep. Een manier om met iets positiefs bezig
te zijn. Een alternatief om niet op straat te hangen. Een weg om succeservaringen op te doen en om aan zelfvertrouwen op te bouwen. Als beginnend rapper heb je de behoefte om jezelf te laten zien. Het probleem is echter dat je als beginnende rapper nergens kan opgeven om je muziek te laten horen. De drempel om gehoord te worden voor beginnende artiesten is groot. Omdat niemand je kent, krijg je nergens een podium. En omdat je nergens een podium krijgt kent niemand je.

Een andere uitlaatklap die jongeren hebben is voetbal. Voetballen is een populaire sport onder jongeren. Als je jong bent kan je dit hele dagen volhouden maar als je ouder wordt vervaagd dit een beetje. Dit gevoel wilt Kodjo terugbrengen. Ook omdat er weinig te doen is voor jongeren. Voetballen is sportief, gezond en werkt verbindend. Daarom organiseert Kodjo in samenwerking met Bar4Bar: Bar4bar Voetbaltoernooi.

“Ik ben Kodjo, 20 jaar. Ik wil een voetbaltoernooi organiseren omdat ik zelf op voetbal heb gezeten en omdat ik merk dat er vrij weinig te doen is voor jongeren om mij heen. Voetbal heb ik lang gedaan en vond ik altijd leuk om te doen. Het lijkt me tof om dit te creëren in Delft.

Bar4Bar voetbaltoernooi,
Het Bar4Bar toernooi combineert rap en voetbal. Voetbal en rap komen samen in één competitie. Aan het eind van de dag is niet alleen het beste voetbalteam van de dag bekend maar ook de beste rapper. 

Het is een toernooi om mensen bij elkaar te brengen. Deelnemers betalen een klein bedrag om mee te doen. Van dat bedrag gaat een deel naar de pot die het beste team en de beste rapper vervolgens wint. Dit maakt het competitief en zorgt ervoor dat het toernooi serieus wordt genomen.

Er zijn bekers te winnen, er zullen shirtjes, gratis water en snacks zijn. Het toernooi moet ervoor zorgen dat jongeren wat te doen hebben en niet op straat gaan hangen. 

Waarom?
Het voetbaltoernooi moet ervoor zorgen dat jongeren samenkomen op een positieve manier. Daarnaast heeft Bar4Bar nog altijd het doel om jong talent een podium te bieden

Waar en wanneer?
24 december bij Tu X in Delft.