Heb jij ook een goed idee?

Lettersoep “23

Na een eerste zeer succesvolle editie keert Lettersoep terug naar Delft. 23 oktober 2021 is de boeken ingegaan als de dag waarin 6 jonge poëzie talenten hun passie voor letterkunst deelde met de stad, een dag waar meer dan 50 bezoekers genoten van overheerlijk biologisch eten en woordkunst, en een dag waarin we hebben laten zien waarom Delft dé stad is van kunst en cultuur. 

Het succes van Lettersoep kon niet uitblijven. Het collectief We Art Creators heeft daarom besloten een tweede editie van Lettersoep te organiseren. ‘’Tijdens de eerste editie van Lettersoep hebben we gemerkt dat er een enorme behoefte is aan evenementen zoals deze in de stad’’ zegt Ian Rijnders (We Art Creators). De grote groep jonge poëzie talenten verdient opnieuw een podium, en de bewoners van Delft verdienen het om nogmaals smakelijk ontroerd te raken door al het moois en lekkers wat er voorbij komt op een avondje Lettersoep. 

We Art Creators?

We Art Creators is een collectief van Deejay, Stefan en Ian. Dit collectief zet zich in voor (beginnende) jonge kunstenaars. Delft is de stad van kunst en cultuur. Het bruist hier van het creatieve talent. Helaas is er voor dit talent weinig plek om hun talent tot uiting te laten komen. Het creëren van een podium is een mogelijkheid om een talent te ontwikkelen, andere te inspireren en waardering te krijgen voor jouw creatieve geest. “Wij van We Art Creators brengen het podium naar de jongeren toe. Of deze nou Klein, groot, rond of vierkant is; We Art Creators creëert een plek om op wat voor manier dan ook te stralen. “

Lettersoep

Lettersoep is het smakelijkste poëzie evenement van Delft. Dit evenement biedt de bezoeker een unieke beleving waarbij de kunst van het koken en de kunst van het schrijven elkaar ontmoeten in een prachtige ambiance. Brasserie Huszár bereidt speciaal voor onze gasten een biologisch en geheel vegetarisch vijf-gangendiner voor. Tussen de dinergangen door zijn de ogen gevestigd op zes jonge talenten. Het podium in het midden van de zaal biedt de kans aan zes jonge woordkunstenaars om hun talent te laten floreren in het geel/paarse licht van Lettersoep. Een ieder krijgt 15 minuten spreektijd waarin zij woordkunst in de breedste zin van het woord aan het publiek mogen vertolken. Op deze manier krijgt de bezoeker tijdens Lettersoep woordkunst letterlijk voorgeschoteld. 

De zes jonge talenten zijn tussen de 16 en 25 jaar, en allemaal afkomstig uit de omgeving van Delft. Al vele jaren zijn de woordkunst evenementen uit het Delftse straatbeeld verdwenen. Delftenaren zijn vergeten wat een rijkdom zij bezitten met al het kunstzinnige talent in de Stad. Tijd om daad bij het woord te zetten en Delft te laten zien wie onze jonge Delftse dichters zijn. Gender, seksualiteit, afkomst of religieuze voorkeur speelt tijdens dit evenement geen rol. Wij van We Art Creators vinden namelijk dat iedere jonge kunstenaar een kans verdient om talent te doen stralen.

Brasserie Huszár is de ideale locatie voor dit evenement. De zaal is gezellig en kunstzinnige ingericht en biedt ruimte aan zo’n zestig bezoekers. In het midden van de zaal vinden we een prachtig podium waar alle talenten voldoende ruimte hebben om hun talent te laten stralen. Het diner is geheel vegetarisch. Huszár en We Art Creators vinden het namelijk belangrijk het publiek een boodschap mee te geven; Zolang wij goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons! 

Voorafgaand aan het diner bieden we de bezoeker de mogelijkheid deel te nemen aan een poëzieworkshop. Deze workshop, gehost door een professionele woordkunstenaar, leert de bezoeker de fijne kneepjes van het schrijven. En natuurlijk krijgt iedereen de kans zijn of haar geschreven woord te vertonen aan alle andere deelnemers van de workshop. 

Lettersoep wordt door middel van een muzikaal feestje afgesloten. Na het diner maken we op het podium ruimte voor een jong en getalenteerd bandje. Dit bandje speelt tot in de late uurtjes hun eigen repertoire terwijl het publiek geniet van een drankje aan de bar en een dansje waagt op de dansvloer. 

Sfeerschets 

Beeld je in; de deuren van het prachtige gebouw aan de Hooikade in Delft openen zich voor je. Je zoekt een plaatsje en gaat heerlijk zitten. Mic aan, spot on; een jong talent stapt in het licht en vertelt. Een woordenwaterval aan gedachten, dromen, meningen en rijm vallen als een warme deken over het publiek. Terwijl je oren de woorden vinden, vinden je ogen het prachtige gerecht dat voor je wordt opgediend. je geniet! Al luisterend naar de preek van de jonge kunstenaar, kom je in de wereld van lettersoep. Een wereld waarin jonge kunstenaars even kunnen stralen en alles kunnen vergeten. Niet alleen de jonge kunstenaars, maar ook het publiek wordt even uit hun dagelijkse sleur gehaald. Je waant je voor een avond in een ander universum en wordt ondergedompeld in een magisch meer dat Lettersoep heet. 

Een fantastisch diner volgt waarin jouw smaakpapillen worden bevredigd met de lekkerste maaltijden en jonge dichters doen jou ontroeren. Je wist niet dat Delft dit in zich had! Nadat de 6 jonge talenten hun ding hebben gedaan en je buik is gevuld ben je bijna voldaan. Nog eenmaal proosten we op een onvergetelijke avond en nooit meer naar huis gaan.

Lettersoep je was geweldig! 

Waar en Wanneer?

Lettersoep “23 vind plaats op 21 januari bij Huszár in Delft. Tickets kunnen hier besteld worden.