Good Feeling Fellows PodcastHeb jij ook een goed idee?

The Good Feeling Fellows Podcast

De Good Feeling Fellows Podcast is bedoeld voor jongeren die op social media in aanraking zijn gekomen met een haat reactie of iets waar zij zich niet fijn bij voelen. Het idee achter de podcast is dat er tijdens de podcast over allemaal verschillende negatieven onderwerpen wordt gepraat. Hierdoor willen wij bij de jongeren duidelijk maken dat het internet geen uitlaatklep is om haat reacties te plaatsen. 

Wie zijn wij?

Wij zijn 3 studenten genaamd Quinten, Brian en Axel. Wij lopen stage bij STAD Haarlem en doen alle drie een marketing of vormgeving opleiding. Bij STAD zijn we bezig om elke maand een ander maatschappelijk thema te behandelen en deze maand is dat “Hoe krijgen we socials weer sociaal?” Wij hebben hiervoor “THE GOOD FEELING FELLOW PODCAST” bedacht. Met ons idee hopen we dus dat we jongeren kunnen stimuleren om minder negatief en socialer te worden op alle soorten social media. Onderwerpen waar wij het bijvoorbeeld over willen hebben tijdens onze podcast zijn: Mental health, Fake news, Fomo en Woke culture.

Doel project

Dit project wordt een eenmalig project van 1 dag, het uiteindelijke doel van het project is natuurlijk om de jongeren socialer te maken op de socials. de onderwerpen waar we het over gaan hebben tijdens de podcast zijn:

  • Mental Health
  • Fake News
  • Fear Of Missing Out (FOMO)
  • Woke Culture

Ook willen we tijdens de podcast gasten gaan uitnodigen die een imput kunnen hebben op het gesprek. Dit kan voor de rest iedereen zijn, de eis die er alleen aan is dat de persoon uiteraard wel sociaal moet zijn. 

Comfort Comics

In de podcast wordt ook een strip verwerkt die te maken heeft met een van de verhalen van de jongeren. Dit word per strip verhaal ongeveer 1 bladzijde (denk hierbij aan maximaal 5 “strip vlakken”).Op deze manier laten we zien dat we iets serieus op een gerustellende perspectief kunnen laten doorvoeren, hiermee hopen we dat er vermindering in kan worden gebracht.

Mascotte character

In de strip willen we ook een mascotte in beeld hebben. Deze mascotte wordt ook verwerkt in de podcast op de achtergrond en als logo voor het project. Op deze manier willen we het zo duidelijk maken dat het bij ons project hoort en dat het snel te herkennen is voor andere mensen. 

De motivatie voor the good feeling fellows podcast is om jongeren te stimuleren om socialer en aardiger tegen elkaar te zijn op alle social media platformen. Tegenwoordig is de nieuwe generatie op het internet veel te onaardig en agressief tegen elkaar. Wij vinden dat daar verandering in moet komen. Voor de mentale gezondheid voor de volgende generatie. We hopen hierdoor vermindering te krijgen voor de mensen die zich buitengesloten voelen door de haat die zich afspeeld op social media.

Wanneer/hoe laat

De podcast gaat in de middag tussen 12:00-18:00 plaatsvinden. Als de jongeren de podcast online gaan bekijken zien ze eerst een korte introductie, iedereen stelt zich voor etc. Hierna bespreken de mensen in de podcast het eerste onderwerp en laten hierbij ook de bijhorende strip zien die vooraf al is gemaakt. Dit doen we zo met alle 4 de onderwerpen. Als dit allemaal uitgebreid is gesproken kijken de mensen in de podcast hoe lang ze al aan het opnemen zijn, als dit dichtbij de 2 uur is sluiten ze de podcast af en is alles goed besproken. 

Het project gaat plaatsvinden binnen Haarlem. Het liefst zouden wij het binnen het Patronaat willen opnemen omdat het ons de geschikte plek lijkt voor onze podcast. 

Thema: social op je socials