Heb jij ook een goed idee?

Off The Picture

Social media is erg populair, maar niet zonder gevaren. Tegenwoordig hoor je er niet meer bij als je niet op een bepaald social media platform zit. Bijna de helft van de jongeren (45%) is onzeker over zijn of haar lichaam. Social media is hiervan één van de grootste boosdoeners. Iedereen wilt laten zien dat zij het perfecte plaatje kan zijn op social media. Charlotte, Kylian en Julia willen jongeren laten zien dat het oké is om jezelf te zijn en dat jouw onzekerheden door anderen juist mooi gevonden worden. Daarom organiseerde zij Off The Picture

“Wij zijn Charlotte, Kylian en Julia van Stad-Delft. Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich bewust worden dat social media niet hetzelfde als real-life is. Wij willen het idee van het perfecte plaatje weghalen. Zelf merken wij ook dat wij onzeker worden van social media en dat wij niet alles posten wat wij zouden willen posten. Dit moet veranderen vinden wij. Jongeren moet blij en tevreden zijn met hun eigen lichaam en niet zichzelf vergelijken met anderen.” 

Off the picture  

Het idee achter Off the picture was om mensen de verschillende kanten van social media te laten zien door middel van een foto expeditie midden in de stad. Er worden 3 jongeren gefotografeerd en geïnterviewd die hun verhaal over social media en onzekerheden met de wereld durven te delen. Deze foto’s en verhalen werden omgetoverd tot een expositie en als pop-up expositie vertoond in de binnenstad van Delft.

Off the picture werd georganiseerd om jongeren te laten zien dat het okee is om je zelf te zijn en dat het perfecte plaatje niets meer dan een illusie is.

Off the picture werd mede mogelijk gemaakt door Noscura.

Waar en wanneer?

De pop-up foto expositie van Off The Picture vond plaatst op 10 november op het Bastiaansplein in Delft.

Thema: social op je socials
Fase: Voorbereiding