Heb jij ook een goed idee?

Check You Later 2022

In de afgelopen jaren heeft de mens veel kansen misgelopen op een warmere, sociale samenleving. Corona heeft gezorgd voor een hectische periode waar mensen bang waren om bij elkaar te komen. De organisatoren van Check You Later willen hier een remedie voor creëren door mensen samen te brengen met een sport waar weinig aandacht op ligt en waar de doorgaande persoon niet perse een expertise in heeft. Dit geeft hen ook nog eens de kans om de sport schaken aan het licht te brengen. Zij willen op deze manier op neutrale grond een sociale connectie uitlokken tussen alle spelers tijdens dit bijzonder evenement. Daniël, Merijn en Gijs organiseerden Check You Later!

De organisatoren
“Wij team Check You Later, wij zijn drie enthousiaste jongens die altijd op zoek zijn naar nieuwe contacten en gezelligheid. Wij willen dit mooie gevoel en toffe ervaringen niet voor onszelf houden, maar delen met de rest van Delft. Merijn & Gijs zijn studenten van de HALO en hebben ervaring van het organiseren van sportevenementen. Schaken is een sport wat geen onderdeel is bij onze opleiding, daarom is het een uitdaging voor ons om dit te organiseren. Samen met Daniel, de organisator van vorig jaar, zijn wij erg enthousiast om een mooie tweede editie van check you later neer te zetten.”

Check You Later
Check you later. De naam verklapt het al een beetje. De organisatie wilt dat mensen in contact komen met elkaar. Dit hebben ze bereikt door mensen te laten schaken. Voorbijgangers konden plaatsnemen om een potje te schaken aan een tafeltje. Hier lag op tafel een briefje met vragen die zij elkaar konden stellen. Wat voor vragen stonden erop? Dat verschilde per tafeltje. Er waren tafels waar de vragen gingen over films, muziek, cultuur. Ook waren er tafels waar gewoon “algemene Pickwick” vragen op het lijstje stonden. Genoeg om een leuk gesprek met je overbuurman te starten.

Was je nou wat competitiever ingesteld? Dan kon je bij Check You Later ook gewoon terecht. Ze hebben naast de open inloop een echt schaaktoernooi. Deelnemers konden zich inschrijven en die dag is de echte schaakkoning van Delft geboren. De uitslag was niet geheel onverwacht. De ex voorzitter van de Delftse schaakclub, Ted Barendse, was de winnaar van het Check You Later schaaktoernooi 2022.

Waarom dan???
Ten eerste werd Check You Later georganiseerd om een leuke dag neer te zetten. Een dag die herinnert kan worden als een positief begrip bij de gemeenschap van Delft. Een dag die mensen verbindt in Delft.. Aan het einde van de dag wilde de organisatie terug kunnen kijken en twee dingen tegen elkaar kunnen zeggen. Dat er nieuwe contacten gelegd zijn en dat er nieuwe mensen kennis hebben gemaakt met de pracht van de schaaksport. Beide doelen zijn behaald!

Zeker 180 deelnemers hebben met elkaar geschaakt op het Bastiaansplein en 30 mensen deden mee met het officiële toernooi.

Wil je weten hoe de allereerste editie van Check You Later uitzag? Kijk dan hier de aftermovie!

Waar en wanneer:
De tweede editie van Check You Later vond plaats op zaterdag 22 oktober op het Bastiaansplein en in OPEN, de bibliotheek van Delft.