Heb jij ook een goed idee?

(X) CHANGE

“(X) CHANGE” sustainable fashion event by Atėnė Asakavičiūtė

Bestaat er een beter gevoel dan je eigen unieke kleding te hebben en hiermee exclusief zijn? In een wereld vol fashionista’s is het tegenwoordig moeilijk om je eigen authentieke stijl te hebben. Mensen, vooral jongere generaties, zien TikTok of Instagram video’s, waarin iedere influencer fast fashion promoot. Hierdoor draagt(uiteindelijk) iedereen dezelfde kleren.

Maar deze trends zien we erg snel komen en gaan. Het gevolg is dat er een grote berg kleding overblijft. Een berg die bijna nooit vergaat en onze wereld vervuilt. Om hier wat aan te doen organiseerde Atènè (X) Change!

“Mijn naam is Atènè. Ik ben een even management student uit Litouwen, die haar eigen pad in het leven aan het ontdekken is. Tijdens de tweede COVID-golf begon ik te experimenteren met mijn eigen stijl, en vanwege de illegale dierenfokkerijen in Litouwen kreeg ik hoogte van de dieren uitbuiting in verschillende bedrijfssectoren.

Op dat moment kwam ik achter mijn twee grootste passies: fashion en de wereld vergroenen. Ik ben er van overtuigd dat de combinatie van deze passies samen mijn levensdoel vormen.”

(X) CHANGE

(X) Change was een fashion evenement waarbij mensen op een nieuwe en chique manier kennis konden maken met duurzaamheid. Het idee was als volgt; Bezoekers mochten hun eigen kleren meenemen die ze bij (X) Change konden laten aanpassen door designers, zo kreeg de kleding een tweede leven.

Ondertussen kon men leren over duurzaamheid, de schade die de fashionindustrie veroorzaakt en hoe ze zich stijlvol kunnen kleden terwijl ze tweedehands kleren kopen. Bezoekers konden hun garderobe opfrissen met nieuwe kleren, en niet gewenste kleding verkopen.

Waarom (X) CHANGE)?
Het doel van (X) Change was om duurzaamheid te promoten omdat dit vandaag de dag een belangrijk onderwerp is. De meeste mensen blijven nog gewoon fast fashion kopen en ze vergeten hierbij de gevolgen voor het milieu. Er worden dagelijks kilo’s kleding weggegooid, die onze planeet vervuilen. In deze industrie werken mensen erg hard, terwijl ze erg weinig betaald krijgen. Desalniettemin worden er nog steeds veel dieren gebruikt om deze kleding te maken. Vandaag de dag kunnen we onze oude kleren makkelijk nieuw leven inblazen en meer betekenis geven.

Waar en Wanneer?

(X) Change vond plaats op 28 maart in het Stay at 7 hotel in Rijswijk.


Fase: Afgerond