Heb jij ook een goed idee?

Heu-re-ca!

Tijdens de corona crisis van de afgelopen jaren, zijn er veel mensen werkloos geraakt. Veel ondernemers konden niet anders dan hun werknemers te ontslaan, omdat zij simpelweg niet genoeg inkomsten konden genereren. Nu de corona maatregelingen zijn versoepeld en er nauwelijks restricties meer zijn, zou je denken dat iedereen weer aan het popelen is om aan het werk te kunnen gaan. Maar niets is minder waar. 

Nu veel horecagelegenheden weer volle dagen kunnen draaien, hebben deze ondernemers personeel nodig. Het werven van (nieuw) personeel lijkt moeilijker te zijn dan voor de corona crisis. Het is zelfs zo dat er meer vraag naar personeel is dan dat er vraag is naar arbeid. Dat houdt in dat er voor iedereen die werkloos is op dit moment, er meerdere mogelijkheden zijn voor een baan en dat is al jaren niet meer zo geweest. Doordat veel jongeren nu de banen voor het kiezen hebben, is het moeilijker om hier een keuze in te maken en daar hebben wij de jongeren bij geholpen. Daarnaast hielpen wij hier ook meteen de ondernemers hiermee!

Heu-re-ca

Jongeren moeten er gemakkelijker achter kunnen komen welke baan goed bij hen past. De afgelopen twee jaar hebben jongeren weinig werkervaring op kunnen doen en dit heeft er misschien ook wel voor gezorgd dat zij bang zijn om nu aan het werk te gaan. Dit is de reden dat dit proces zo simpel mogelijk is gemaakt met het project Heu-Re-Ca. De website Heu-Re-Ca is ontwikkeld waarop meerdere horeca ondernemers zich hebben kunnen aanmelden. Op deze site kunnen ze punten geven waar ze naar opzoek zijn voor nieuwe werknemers. Daarnaast zetten deze ondernemers het salaris erop en op de agenda zetten ze tijden waar nieuwe werknemers een proef dag zouden kunnen lopen.

De werkzoekende maken een account aan waar ze al hun prioriteiten op kunnen zetten. Ze krijgen dan een overzicht van alle horecagelegenheden die voldoen aan de eisen van deze persoon. Ook kunnen ze meteen kijken hoeveel geld je verdient op de verschillende plekken en of de tijden jou bevallen. Zo ben je beter op de hoogte van wat het bedrijf jou te bieden heeft. 

Proefdag werkt

De jongeren konden meteen een dag inplannen *(via de Heur-Re-Ca website)* waarop zij een dag mee konden draaien. Op het moment dat zij hun dag hebben gekozen werden al de gegevens naar de ondernemers gestuurd en konden ze met elkaar chatten voor de volgende stappen. Zo leerden de jongeren verschillende leuke horeca plekken beter kennen en kwamen zij erachter dat er iets heel anders of nieuws wel heel erg goed bij hun past. Had je bijvoorbeeld al vaker in de bediening gewerkt maar lijkt het je misschien wel leuk om nu in de keuken te werken, met 1 druk op de knop kan je het nog steeds proberen via onze website! 

Zie hier de website van Heu-Re-Ca.nl

Thema: waarde van werk