Heb jij ook een goed idee?

Starseeds

Een connectie hebben met jezelf, met de natuur en met elkaar… In de maatschappij waarin wij leven worden zoveel andere dingen als belangrijk gezien. We leren niet hoe het is om naar binnen te kijken naar wat we voelen in het nu. We zijn bezig met de toekomst of we dwalen af naar het verleden. Dat terwijl het zo belangrijk is om een connectie te hebben met jezelf en de met wereld om je heen. Maar ook om naar binnen te kijken en in het nu te leven. Het kan heel goed voelen om buiten in de natuur te zijn en met elkaar te verbinden. Om jongeren de kans te geven om dit allemaal te ervaren organiseerde Brittney Starseeds! 

Hippie?
“Ik ben Brittney, 19 jaar. Ik ben iemand die enorm geïnspireerd is door de hippietijd en zelf zoveel mogelijk bezig is met de connectie tussen mij en de natuur. De connectie met mensen in mijn omgeving en natuurlijk de verbinding met mijzelf.

Toen ik opgroeide was ik hier helemaal niet mee bezig. Ik leefde heel veel in het verleden en de toekomst. Dit zorgde bij mij voor mentale problemen en ik zie hetzelfde gebeuren bij veel andere jongeren.

Toen ik eenmaal meer in het nu leerde leven ging mijn mentale gezondheid vooruit. In deze tijd raakte ik bekend met de hippietijd en hierdoor ben ik enorm geïnspireerd geraakt. Ik heb films gezien en verschillende boeken gelezen over evenementen die in de hippietijd plaatsvonden. Toen kwamen veel jongeren bij elkaar die samen hun tijd spendeerde. Buiten, samen de verbinding opzoeken, in vrede en in liefde. Dit is precies wat ik wilde doen met Starseeds!”

Starseeds
Starseeds was een festival midden in de natuur in het Delftse Hout. Een evenement waarbij verschillende activiteiten plaatsvonden die er op gericht waren om jongeren verbinding te laten ervaren. Verbinding met zichzelf, elkaar en de natuur. Bij Starseeds kwamen diverse jongeren samen in liefde en vrede.

Er werd gemediteerd, gedanst, gezongen gelachen en vooral verbonden!

Brittney wilde laten zien dat het nog steeds kan. Dat we na zoveel jaar nog steeds met elkaar samen kunnen komen en goede vibes kunnen creëren. En dat is haar zeker gelukt!

Waar en wanneer?
Starseeds vond plaats bij Surfschool Plané. Tijdens volle maan op 12 augustus 2022. Bekijk de aftermovie hierboven om te zien hoe dat eruit zag! Starseeds was zo succesvol dat Brittney in 2023 een nieuwe editie gaat organiseren! Houdt haar Instagram in de gaten voor meer.