Heb jij ook een goed idee?

Starseeds

Een connectie hebben met jezelf, met de natuur en met elkaar… In de maatschappij waarin wij leven worden zoveel andere dingen als belangrijk gezien. We leren niet hoe het is om naar binnen te kijken naar wat we voelen in het nu. We zijn bezig met de toekomst of we dwalen af naar het verleden. Dat terwijl het zo belangrijk is om een connectie te hebben met jezelf en de met wereld om je heen. Maar ook om naar binnen te kijken en in het nu te leven. Het kan heel goed voelen om buiten in de natuur te zijn en met elkaar te verbinden. Om jongeren de kans te geven om dit allemaal te ervaren organiseert Brittney Starseeds! 

Hippie?
“Ik ben Brittney, 19 jaar. Ik ben iemand die enorm geïnspireerd is door de hippietijd en zelf zoveel mogelijk bezig is met de connectie tussen mij en de natuur. De connectie met mensen in mijn omgeving en natuurlijk de verbinding met mijzelf.

Toen ik opgroeide was ik hier helemaal niet mee bezig. Ik leefde heel veel in het verleden en de toekomst. Dit zorgde bij mij voor mentale problemen en ik zie hetzelfde gebeuren bij veel andere jongeren.

Toen ik eenmaal meer in het nu leerde leven ging mijn mentale gezondheid vooruit. In deze tijd raakte ik bekend met de hippietijd en hierdoor ben ik enorm geïnspireerd geraakt. Ik heb films gezien en verschillende boeken gelezen over evenementen die in de hippietijd plaatsvonden. Toen kwamen veel jongeren bij elkaar die samen hun tijd spendeerde. Buiten, samen de verbinding opzoeken, in vrede en in liefde. Dit is precies wat ik wil doen met Starseeds!”

Starseeds
Starseeds is een evenement midden in de natuur. Een evenement waarbij verschillende activiteiten plaatsvinden die er op gericht zijn om jongeren verbinding te laten ervaren. Starseeds is een evenement waarbij diversee jongeren samenkomen in liefde en vrede.

Jongeren die openstaan voor meditatie, om naar binnen te kijken en zo te ondervinden hoe mooi het leven kan zijn. Jongeren die willen ontdekken hoe fijn het is om in de natuur te zijn. Samen even weg van de online wereld. Even weg van de drukte van de maatschappij en een dag spenderen met wat nou echt belangrijk is.

Starseeds wordt georganiseerd omdat het belangrijk is om jongeren verbinding te laten ervaren. Maar ook omdat Brittney wilt laten zien dat het nog steeds kan. Dat we na zoveel jaar nog steeds met elkaar samen kunnen komen en goede vibes kunnen creëren!

Sfeerschets
Je komt aan in de Delftse Hout en je bent super enthousiast! Door het warme welkom, de prachtige locatie, de bomen en de natuurplas, weet je meteen dat je op de juiste plek bent.

Wanneer Starseeds begint, opent de organisator de dag en wordt de eerste activiteit aangekondigd. Je begint met een meditatiesessie van 20 minuten, waarbij iedereen naar binnen kijkt. Je voelt je veilig en je voelt een connectie met jezelf en alles om je heen. Ontspannen open je je ogen. De bomen hebben meer kleur en de mensen om je heen ademen rust. 

Na de meditatiesessie komt er een host die de eerste band aankondigt. Je maakt kennis met een soort meditatieve muziek. Dit zorgt voor een rustig begin van de dag. Na de prachtige muziek, voel je je eigenlijk al meer verbonden dan ooit. Verbonden met alles om je heen. 

Er is een pauze in het programma waardoor er ruimte ontstaat om te kletsen en even rond te lopen. Het is heerlijk weer en je loopt op je gemak langs de kraampjes waar mooie spullen te vinden zijn en waar je kan deelnemen aan leuke workshops.

Er wordt een reggae band aangekondigd! Je begint te dansen, je voelt je vrij, gelukkig en je voelt je verbonden met de muziek. Je leeft in het nu en het nu voelt geweldig. Na de reggae komt er een soft rock band. Je geniet van de muziek en van de energieke mensen om je heen. 

Na een tijdje is de live muziek afgelopen. Niet getreurd want de avond is nog niet voorbij. Het is volle maan en dat laten ze bij Starseeds niet ongemerkt voorbij gaan. Bij het kampvuur is er een gezamenlijk ritueel om nieuwe intenties te zetten of om dingen los te laten.

Na deze geweldige dag eindigt de organisator het evenement gaat je naar huis met een warm, gelukkig en verbonden gevoel.

Waar en wanneer?
Starseeds vindt plaats bij Surfschool Plané. Oftewel midden in de natuur, direct aan de grote plas van Delftse hout. Starseeds vind plaats tijdens volle maan op 12 augustus 2022.

Check de Instagram voor meer info! Kaartjes kosten €11,11 en zijn hier te koop.