Heb jij ook een goed idee?

Don’t Lose Yourself!

We leven in een wereld die de afgelopen jaren door de COVID situatie veel veranderd is. Al deze veranderingen hebben een grote impact op ons leven gehad. Nu is het moment dat we met z’n allen samen moeten staan en moeten ontdekken wat bij ons als persoon past. We moeten onszelf opnieuw ontdekken. Roberta organiseerde voor jonge kunstenaars en bezoekers: Don’t lose Yourself!

Roberta
“Mijn naam is Roberta, ik ben een student uit Litouwen en kunst is voor mij een manier om te verbinden met mezelf en om mezelf te uiten. Schilderen op een canvas is als gratis therapie voor mij. Ik schakel mijn brein uit en laat mezelf alles voelen. Als ik klaar ben reflecteer ik graag over het schilderij. Wat heb ik gemaakt en hoe ben ik op deze plek in mijn leven terecht gekomen? Deze ervaring is iets wat ik graag met andere mensen wil delen!”

Kunt met UV Verlichting in te binnenstad
Don’t lose yourself was een kunstexpositie waar kunstenaars en bezoekers konden verbinden met hun ware zelf. Een kunstexpositie die je eraan herinnert om niet jezelf te verliezen. Om dit te benadrukken en uit te lichten wordt er tijdens de expositie gebruik gemaakt van Ultra violet verlichting. UV verlichting, muziek en verschillende kunstwerken werden gecombineerd om een speciale ruimte voor bezoekers te creëren.   

Bezoekers die zichzelf verloren zijn in een bepaald proces in hun leven. Bezoekers die het gevoel hebben dat ze steeds tussen persoonlijkheden moeten schakelen. Bezoekers die het zat zijn om zichzelf anders voor te doen dan wie ze werkelijk zijn. Deze bezoekers konden de expositie binnenlopen en verbinden met de artiesten die hun ware zelf lieten zien door middel van kunst. 

Een ruimte waar de bezoekers zich op hun gemak en ontspannen voelen. Het gevoel dat gecreëerd werd tijdens Don’t lose yourself is: “Het is oké om niet oké te zijn.” Bezoekers konden zichzelf in het moment verliezen en door kunst begrijpen dat ze niet alleen staan in deze wereld.

Waarom organiseerde Roberta Don’t Lose Yourself?
“Op een dag werd ik wakker en ik besefte dat ik geen ruime had waar ik me op mijn gemak voelde en waar ik over mijzelf kon reflecteren. Kunst heeft mij deze ruimte geboden. Het doel van Don’t lose yourself is om andere mensen deze ruimte ook te bieden. Een plek waar mensen zich op hun gemak voelen en gelijkenissen kunnen vinden tussen zichzelf en kunst. Voor kunstenaars is Don’t lose yourself een kans om hun persoonlijkheid, gevoelens, gedachten en hun ware zelf te uiten”

Waar en wanneer?
Don’t Lose Yourself vond plaats van 26 maart 13:00 tot 31 maart 17:00 op de Oude Langendijk 38 in een leegstaand pand van Van Haaren vastgoed


Fase: Afgerond