Heb jij ook een goed idee?

Bar4Bar

Voor veel jongeren is HipHop een uitlaatklep. Een manier om met iets positiefs bezig te zijn. Een alternatief om niet op straat te hangen. Een weg om succeservaringen op te doen en om aan zelfvertrouwen op te bouwen.

Als beginnend rapper heb je de behoefte om jezelf te laten zien. Het probleem is echter dat je als beginnende rapper nergens kan opgeven om je muziek te laten horen. 

De drempel om gehoord te worden voor beginnende artiesten is groot. Omdat niemand je kent, krijg je nergens een podium. En omdat je nergens een podium krijgt kent niemand je.  Een cirkel die doorbroken moet worden met Bar4Bar

Brango en Vlug
“Wij zijn Brango en Vlug. Wij zijn twee jonge rappers uit Delft. Muziek is een uitlaatklep voor ons. Wij willen onze stem laten horen aan de rapscėne. Wij hebben alleen gemerkt dat het als beginnend artiesten moeilijk is om jezelf te laten horen. Dit kan jongeren demotiveren en een einde van hun hobby/ carrière betekenen. Om dit te voorkomen organiseren wij Bar4Bar sessies.”

Bar4Bar sessies
Bar4Bar is een platform waar Vlug en Brango een (online) podium creëren voor beginnende artiesten. Dit hebben zij onder andere gedaan met de Bar4Bar sessies. Tijdens de Bar4Bar sessies gingen zij op zoek naar 10 opkomende artiesten uit Delft en omgeving en boden zij hun de kans om een sessie op te nemen.

Bij een sessie kreeg een artiest de kans om te laten horen wat hij of zij kan. Hier werd een professionele video van gemaakt zoals hier te zien is!

Vlug en Brango zijn van plan om dit vaker te gaan doen. In de toekomst willen zij ook live evenementen organiseren met de artiesten van Bar4Bar. Bar4bar creëert een podium voor beginnende HipHop artiesten uit Delft. 

WAAROM?
Door beginnende artiesten een online podium te bieden krijgen de artiesten de kans om zichzelf te laten zien. Zo krijgen zij kans op een succeservaring en de kans om zichzelf te ontwikkelen. 

Waar en wanneer?
De opnames van Bar4Bar Sessies seizoen 1 waren 25 en 26 juni bij TU X in Delft. Check voor meer beelden de Instagram van Bar4Bar of houdt hun Youtube kanaal in de gaten.


Fase: Doorontwikkeling