Heb jij ook een goed idee?

Bar4Bar

Voor veel jongeren is HipHop een uitlaatklep. Een manier om met iets positiefs bezig te zijn. Een alternatief om niet op straat te hangen. Een weg om succeservaringen op te doen en om aan zelfvertrouwen op te bouwen.

Als beginnend rapper heb je de behoefte om jezelf te laten zien. Het probleem is echter dat je als beginnende rapper nergens kan opgeven om je muziek te laten horen. 

De drempel om gehoord te worden voor beginnende artiesten is groot. Omdat niemand je kent, krijg je nergens een podium. En omdat je nergens een podium krijgt kent niemand je.  Een cirkel die Erhan en Devran willen doorbreken met Bar4Bar

Brango en Vlug
“Wij zijn Erhan (Brango) en Devran (Vlug). Wij zijn twee jonge rappers uit Delft. Muziek is een uitlaatklep voor ons. Wij willen onze stem laten horen aan de rapscėne. Wij hebben alleen gemerkt dat het als beginnend artiesten moeilijk is om jezelf te laten horen. Dit kan jongeren demotiveren en een einde van hun hobby/ carrière betekenen. Om dit te voorkomen organiseren wij Bar4Bar sessies.”

Bar4Bar sessies (WAT IS HET)
Bar4Bar is een platform waar we een online podium creëren voor beginnende artiesten. Dit willen we onder andere gaan doen met de Bar4Bar sessies. Tijdens de Bar4Bar sessies gaan we op zoek naar 10 opkomende artiesten uit Delft en bieden we hun de kans om een sessie op te nemen.

Bij een sessie krijgt een artiest de kans om te laten horen wat hij of zij kan. Hier wordt een professionele video van gemaakt en die wordt vertoond tijdens een release party en later online uitgebracht op Youtube. 

Wij zijn van plan om dit vaker te gaan doen. In de toekomst willen we nog ook live evenementen organiseren met de artiesten van Bar4Bar. Bar4bar creëert een podium voor beginnende HipHop artiesten uit Delft. 

WAAROM?
Door beginnende artiesten een online podium te bieden krijgen de artiesten de kans om zichzelf te laten zien. Zo krijgen zij kans op een succeservaring en de kans om zichzelf te ontwikkelen. 


STEL JE VOOR
Je bent artiest. Je loopt naar binnen en je krijgt een warm ontvangst. Je krijgt drinken aangeboden en je voelt je gelijk welkom. Je loopt de opnameruimte binnen. Je ziet een dikke green screen en professionele opnameapparatuur staan. 

Je bent hongerig, je hebt er zin in, je hebt er lang op gewacht. Je hebt het meerdere malen voorbereid. Je hoort de beat, je gaat spitten en je bent vrij in wat je doet. Je mag eindelijk laten horen wat je kan. 

Je bent blij dat het erop zit en dat het goed is gegaan. Je gaat naar huis met een blij en trots gevoel. Je kan niet wachten tot jouw sessie online komt. Je weet zeker dat mensen het gaan waarderen!

Waar en wanneer?
De opnames zijn 25 en 26 juni op een toffe plek in Delft


Fase: Voorbereiding