Heb jij ook een goed idee?

Deep Freek

Freek is welvarend. Hij investeert in onder andere Crypto currency, bezit meerdere huizen die hij verhuurt en was al jong intensief aanwezig op de aandelenmarkt. Zijn motto: ‘met geld, maak je geld.’ Via een speciaal ontwikkelde training leert Freek jongeren op middelbare scholen hoe ook zij slim geld kunnen maken.

De training

Via een speciaal ontwikkelde presentatie laat hij met visuele ondersteuning zien hoe je investeert en waar je onderweg op moet letten. Waar hij met zijn persoonlijke jacht op vakantie gaat. Wie van zijn beste vrienden regelmatig op rode lopers te vinden zijn. En alle andere voordelen van zijn luxueuze levensstijl. Want zeg nou zelf, dat wil jij toch ook! Freek maakt rijk worden beschikbaar voor iedereen.

De catch

Maarrrr… Er is een catch. Freek is helemaal niet welvarend, althans niet met geld. Hij werd geportretteerd door een acteur en de presentatie? Die was helemaal verzonnen! Door middel van deepfakes werden leerlingen voor de gek gehouden. Het doel was namelijk niet om jongeren te informeren over rijkdom, maar juist te behoeden voor de gevaren van niet van echt te onderscheiden deepfakes. Het internet staat er vol van en ze zijn bijzonder makkelijk te maken.

De presentatie vond plaats op middelbare scholen in Haarlem, speciaal tijdens de week van de Mediawijsheid. Van 5 t/m 12 november zijn we ‘Samen Sociaal Online’. Met de presentatie zijn jongeren toch even een stapje dichterbij online veiligheid gekomen!

Thema: Samen Sociaal Online
Resultaat: Voorlichting op middelbare scholen
Fase: Afgerond