Heb jij ook een goed idee?

Nul15

Door de jaren heen hebben een aantal Delftse rappers hun weg gevonden naar een groter podium. Ook meer recent zijn er rappers uit Delft die hun weg naar de top vinden. Natuurlijk zijn er niet alleen bekende rappers uit Delft. Er zijn talenten die nog niet ontdekt zijn of die zich nog moeten ontwikkelen. Met Nul15 krijgen deze talenten een kans. 

Ik ben Mike van STAD. Tijdens het maken van de Podcastbus ontmoette ik Delftse jongeren die bezig waren met rap. Ik raakte geïnspireerd en wilde hier meer mee doen. Ik kwam er achter dat Hiphop nog steeds springlevend is in Delft

Nul15?
Nul15 was een project waarbij een rap album werd gemaakt door Delftse jongeren. Dit waren jongeren die een talent hebben voor rap maar nog niet de weg hadden gevonden naar een groot publiek. Jongeren uit verschillende wijken, leeftijden en culturen. Om de verbinding op te zoeken werden de jonge rappers uitgedaagd om samenwerkingen met elkaar aan te gaan. Dit werd gedaan door de jongeren samen nummers op te laten nemen.    

Waarom?
Nul15
werd gemaakt om jonge talenten uit Delft een kans te geven om te groeien. De jongeren die de skills hebben maar niet weten waar ze moeten beginnen. 

Daarnaast werd Nul15 georganiseerd om rap in te zetten als verbindend middel. Jongeren uit verschillende culturen leerden elkaar kennen en werkten samen.

Waar en wanneer?
Het album is inmiddels afgerond. De release party vond 19 maart 2022 plaats bij Cultuurlab in Delft.

Vervolg
Uit het Nul15 project zijn twee nieuwe projecten voortgekomen. Damiano organiseerde een avond met live optredens: DNA & Friends. Devran en Erhan richtte het HipHop platform Bar4Bar op.