Heb jij ook een goed idee?

Nul15

Door de jaren heen hebben een aantal Delftse rappers hun weg gevonden naar een groter podium. Ook meer recent zijn er rappers uit Delft die hun weg naar de top vinden. Natuurlijk zijn er niet alleen bekende rappers uit Delft. Er zijn talenten die nog niet ontdekt zijn of die zich nog moeten ontwikkelen. Met Nul15 krijgen deze talenten een kans. 

Ik ben Mike van STAD. Tijdens het maken van de Podcastbus ontmoette ik Delftse jongeren die bezig waren met rap. Ik raakte geïnspireerd en wilde hier meer mee doen. Ik kwam er achter dat Hiphop nog steeds springlevend is in Delft

Wat is Nul15?
Nul15 is een project waarbij een rap album wordt gemaakt door Delftse jongeren. Dit zijn jongeren die een talent hebben voor rap maar nog niet de weg hebben gevonden naar een groot publiek. Jongeren uit verschillende wijken, leeftijden en culturen. Om de verbinding op te zoeken worden de jonge rappers uitgedaagd om samenwerkingen met elkaar aan te gaan. Dit wordt gedaan door de jongeren samen nummers op te laten nemen.    

Het proces van het maken van het album wordt vastgelegd op camera. Hier wordt op zoek gegaan naar de verhalen en de verbindende werking van rap. Dit wordt een korte documentaire die de kijkers meeneemt in de wereld van Delfts raptalent. Wie zijn deze rappers eigenlijk?

Waarom?
Nul15 wordt gemaakt om jonge talenten uit Delft een kans te geven om te groeien. De jongeren die de skills hebben maar niet weten waar ze moeten beginnen. 

Daarnaast wordt Nul15 georganiseerd om rap in te zetten als verbindend middel. Jongeren uit verschillende culturen leren elkaar kennen en werken samen.

Sfeerschets
Je bent jong, je hangt regelmatig met vrienden waar je je nieuwste teksten met elkaar deelt. Een beat wordt aangezet en je verliest jezelf in de beat. Teksten vloeien en om de beurt raken jullie geïnspireerd door elkaars talent.  Rap is een passie en je fantaseert wel eens om iets met je talent te doen. Maar waar begin je? 

Je krijgt te horen over NUL15 en je besluit je aan te melden. Je stuurt je beste rapvideo in en wacht af op een reactie. 

JE DOET MEE!
Samen met een groep jongeren ga je aan de slag. De eerste stap is dat jullie elkaar leren kennen. Je leert elkaar kennen door samen teksten te schrijven en te freestylen. 

Uiteindelijk is het moment daar. Je nummer is klaar om opgenomen te worden. Je staat in de studio. Je hebt je tekst ingestudeerd. Je zet de headphones op en de beat dropt. Je hart begint sneller te kloppen en je dropt je tekst. Je verliest jezelf in de beat en de adrenaline en euforie schieten door je heen. Je eerste track in een professionele studio is een feit. 

Waar en wanneer?
Het album is inmiddels afgerond. De release party vond 19 maart plaats.