Heb jij ook een goed idee?

Lettersoep

#Weesbrutaal – “We hebben ons spoken word evenement binnen een paar dagen uitverkocht.”

Delft, de stad van kunst en cultuur. De gemeente heeft duizenden talentvolle jongeren in haar stad wonen, maar wordt er met hun talent gedaan? Weinig tot helemaal niks! Lettersoep is er voor jong talent tussen de 16 & 25 jaar die een feeling hebben voor woordkunst. Jongeren met een talent voor het schrijven van gedichten, het voordragen van betogen en jongeren die niet bang zijn hun mening te uiten door te spelen met taal.

Niet alleen jonge woordkunstenaars maar ook de doorsnee Delftenaar verlande na maandenlange lockdown weer naar een toffe avond vol heerlijk eten en vermaak. Om deze reden organiseerde het colectief We Art Creators: “Lettersoep”

We Art Creators?
We Art Creators is een collectief van Deejay, Stefan en Ian. We Art Creators zet zich in om jonge kunstenaars een podium te geven. Deejay, Stefan en Ian zijn drie gemotiveerde, jonge jongens uit de omgeving van Delft die gedreven zijn om de kunstwereld en de stad nieuw talent te laten zien. Zij vinden dat er op dit moment te weinig ruimte en mogelijkheden zijn voor jonge kunstenaars om hun kunst te vertonen.

Lettersoep
Lettersoep is een evenement waarbij food & woordkunst centraal staan. Als bezoeker krijg je, terwijl je geniet van heerlijk eten, optredens van verschillende jonge woordkunstenaars voorgeschoteld. Een soort dinnershow idee maar dan net even anders.

In totaal zijn er 6 talenten geselecteerd die hun spoken-word talent tussen de verschillende gangen door met het publiek zullen delen. Zo kun je als gast genieten van een gezellig 3-gangen diner terwijl je tussendoor wordt verrijkt door de woordkunst van jonge woordkunstenaars.

Spoken word workshop
Als bezoeker krijg je de mogelijkheid om samen met de jonge talenten deel te nemen aan een workshop, voorafgaand aan het diner. Deze workshop staat in het teken om talent voor dichten te ontwikkelen en wordt gegeven door een bekende spoken-word artiest.

Aan het einde van het evenement wordt er door middel van een bandje een intieme sfeer gecreëerd om gezellig na te borrelen en terug te kijken op een geslaagde avond. 

Waarom?
Lettersoep wordt georganiseerd omdat er te weinig gehoor wordt gegeven aan talent van jongeren. Deejay, Stefan en Ian vinden dat het tijd is om al die creativiteit samen te laten vloeien tot een grote woordkunst explosie! 

Een bijzonder evenement waarbij jongeren in Delft eindelijk de kans krijgen om te laten zien wat zij in huis hebben. Lettersoep zal naast dat het een leuke intieme sfeer heeft, ook helpen met het samenbrengen van de jongerencultuur, het uitbreiden van hun netwerk, en een brug zijn tussen nieuw talent en ervaren talenten. 

Sfeerschets
Beeld je in; het gebouw aan de Hooikade, belicht door de avondzon, ademt een verwelkoment gevoel. Je kan niet wachten om naar binnen te gaan en bent benieuwd wat je te wachten staat. Mic aan, spot on; een jong talent stapt in het licht en vertelt. Een woordwaterval aan gedachten, dromen, meningen en rijm vallen als een warme deken over het publiek. Terwijl je oren de woorden vinden, vinden je ogen het prachtige gerecht dat voor je wordt opgediend. je geniet! Al luisterend naar de preek van de jonge kunstenaar, kom je in de wereld van lettersoep. Een wereld waarin jonge kunstenaars even kunnen stralen en alles kunnen vergeten. Niet alleen de jonge kunstenaars, maar ook het publiek wordt even uit hun dagelijkse sleur gehaald. Alle spanningen van de afgelopen corona periode ben je vergeten en je wordt ondergedompeld in een magisch meer dat Lettersoep heet.

Een fantastisch diner volgt waarin jouw smaakpapillen worden bevredigd met de lekkerste maaltijden en jonge dichters doen jou ontroeren. Je wist niet dat Delft dit in zich had! Nadat de 6 jonge talenten hun ding hebben gedaan en je buik is gevuld ben je bijna voldaan. Nog eenmaal proosten we op een onvergetelijke avond en nooit meer naar huis gaan.

Lettersoep je was geweldig!

Waar en wanneer?
Lettersoep vond plaatst op 23 oktober bij Huszár in Delft. Lettersoep is. niet het enige evenement dat door We Art Creators georganiseerd wordt. Check hun Instagram voor de laatste updates!

 


Resultaat: Een spetterend uitverkocht evenement waar de sterren van de hemel werden gesproken!