FF AfkoelenHeb jij ook een goed idee?

FF Afkoelen

De afgelopen tijd hebben we erg veel binnen gezeten door de Corona crisis. Dat heeft gezorgd voor veel opgebouwde energie en frustratie. Hierdoor kunnen mensen sneller opgefokt raken. Maar al dat geweld is niet nodig! Vooral niet tijdens het uitgaan. Juist daar zouden we het gezellig met elkaar moeten hebben. Maar hoe zorgen we ervoor dat we die opgebouwde energie en frustratie niet laten escaleren? Hoe zorgen we ervoor dat we het juist positief inzetten? Hoe gaan we er met elkaar voor zorgen dat we straks veilig uitgaan? 

Aodhan (17) Seyhan (18) en Maaike (20) merkten voor de Corona crisis al dat opstap gaan niet altijd veilig is. Seksuele intimidatie, wapenbezit, geweld, lachgas en drugs zijn helaas niet meer weg te denken uit het uitgaansleven. Nu we – als maatschappij – een langere tijd binnen hebben gezeten en we niet opstap konden, maken Aodhan, Seyhan en Maaike zich nog meer zorgen om deze problemen. Wat gaan we doen met al die opgebouwde energie en frustraties? Daarbij zullen we ons ook moeten gaan houden aan nieuwe maatschappelijke maatregelen. Kunnen we dit? Zijn we er eigenlijk wel klaar voor om de deuren van de kroegen en clubs weer te openen? Hoe zorgen we er met elkaar voor dat we veilig op stap gaan? 

Waterballonnen! Dat is ons antwoord op deze vragen. Door een ludieke campagne te organiseren, met waterballonnen – en uiteraard een daarbij passende goodiebag – willen Aodhan, Seyhan en Maaike er voor zorgen dat jongeren hun stress, energie en frustraties kunnen uiten, waardoor de jongeren deze tijdens het uitgaan los kunnen laten. Met de waterballonnen campagne: FF Afkoelen, willen zij bewustwording creëren onder jongeren. Want bewustwording is de eerste stap naar een veiliger uitgaansleven.

Met de waterballonnen campagne willen Aodhan, Seyhan en Maaike iets negatiefs met een knipoog benaderen. Om zo te laten zien dat we een beetje liever mogen zijn voor elkaar. Onze focus gaat naar de frustratie van jongeren die door de Corona crisis veel opgebouwde energie en frustratie hebben ervaren. Met de waterballen kunnen zij deze opgebouwde energie en frustratie van zich afgooien.


De goodiebag is gevuld met verschillende goodies, zoals o.a.: condooms, waterballonnen, een mondmasker, pepermuntjes en een waterpistool. Met deze goodiebag willen Aodhan, Seyhan en Maaike bewustwording creëren onder jongeren als het gaat om de thema’s: seksuele intimidatie, wapenbezit, geweld, lachgas en drugs. Deze goodiebag is mede mogelijk gemaakt door: 123schoon, Condoom.nl, Drukwerkonline, Feyzacare, Beautyicelaserdordrecht, Fotocondoom en Ballonenconcurrent

Thema: veilig uitgaan