Veilig uitgaan in LeidenHeb jij ook een goed idee?

De witte roos

Het is zo ver, de kroegen en cafe’s zijn weer heropend!
Heel Nederland heeft hier het afgelopen halfjaar op gewacht. De jongeren misschien nog wel het meest. Maar hoe zorg je dat dit veilig verloopt?
In andere landen waar de horeca al eerder werd heropend, is gebleken dat deze situatie dit de nodige problemen met zich mee brengt.
Denk aan de gigantische toename in de SOA verspreiding, ongewenste seksuele intimidatie, alcohol en drugs misbruik.
Natuurlijk gunnen we iedereen een lekker avondje los gaan. Maar hoe zorgen we ervoor dat die op een verantwoorde manier gebeurd?

STAD Leiden heeft een prachtig initiatief opgezet om meer awareness rondom seksuele intimidatie tijden het uitgaan te creëren. Daarnaast ook de horeca eigenaren en de gasten op een makkelijke manier handvatten te bieden hoe de privacy gewaarborgd kan worden.

Het concept
De witte Roos. Net zoals een rode roos staat voor liefde, is de witte roos het teken dat centraal staat in onze campagne tegen seksuele intimidatie. We gingen op pad om witte rozen uit te delen door heel het centrum van Leiden. Dit was een groot succes! Bijna 600 witte rozen werden uitgedeeld aan voorbijgangers en horecazaken.
Aan deze witte rozen hangt een kaartje dat leidt naar een Instagram pagina waar alles over het concept terug te lezen is.

We hebben hiervoor samengewerkt met verschillende bloemenwinkels, kramen en de grootste sponsor van maar liefst 500 (!) witte rozen, een Katwijkse teler.

De horeca
We hebben samengewerkt met verschillende horeca en uitgaansgelegenheden in Leiden. Zoals, restaurant Tabú, North End pub, De vergulde Kruik, het Praathuys, poolcafé the Church en meer.
We zijn in gesprek gegaan met de eigenaren en ook zij hebben een witte roos op hun bar gezet. Zo werd voor het publiek zichtbaar dat in hun zaak seksuele intimidatie echt not done is en dat er het personeel en de beveiliging extra op wordt gelet.

Het was een prachtig gezicht, om overal in de stad witte rozen te zien. In de trein, in de supermarkten, in het centrum en zelfs in een skatepark in Sassenheim. STAD Leiden gaat verder kijken naar mogelijkheden voor een een postercampagne of een eventuele samenwerking met Benjeoke?
Samen voor veilig uitgaan.


Thema: veilig uitgaan