Hot SportsHeb jij ook een goed idee?

Hot Sports: Het kleurrijke sportveld

‘Als ik door de straten loop, ze niet naast me loop is het anders dan voorheen. Lief, wie had dit gedacht? Het is zwart en wit. We zijn allemaal alleen.’

Snelle

Wanneer je nu door de straten van Dordrecht loopt, dan is het anders dan voorheen. Waar eerder kleurrijke etalages ons toelachten, er terrassen waren vol met mensen, jongeren elkaar opzochten op straat, is het nu (gevoelsmatig) zwart wit. De Covid-19 heeft zoals veel mensen zeggen ‘roet in het eten gegooid’ en gezorgd voor het grauwe gevoel dat er bij veel mensen heerst. Daar moet weer verandering in komen vinden Aodhan (16 jaar), Seyhan (18 jaar) en Maaike (20 jaar). Laten we de stad kleuren en van elk sportveldje in de stad een ‘Hot Sports’ maken.

Hot Sports
Met Hot Sports willen zij de sportvelden niet alleen voorzien van een kleurrijk likje verf. Het idee is ook bedoeld om jongeren te inspireren naar buiten gaan en aan het sporten te krijgen. De zwart, wit en beton gekleurde sportveldjes zijn geen eyecatcher en volgens hen minder aantrekkelijk om gebruik van te maken. Om die reden blijven jongeren dan ook veel binnen. Het zijn nu vaak geen plekken waar je jezelf thuis kan voelen. Daar moet verandering in komen, zeker als de gemeente wilt dat jongeren meer gaan sporten. Daarnaast is het ook bewezen dat sporten stress verlagend werkt en het een vrolijk gevoel geeft. Door Hot Sports in het leven te roepen draagt niet alleen de beweging, maar ook de omgeving bij aan een vrolijk gevoel. 

De stad
De Hotsports worden ontworpen door de jongeren uit de stad, zodat het een direct een plek van henzelf wordt en is. Om die reden zullen Aodhan, Seyhan en Maaike op zoek gaan naar graffiti kunstenaars uit de stad, die samen met hen de Hot Sports willen ontwerpen en realiseren. Daarbij is het van groot belangrijk dat er alleen maar vrolijke kleuren worden gebruikt. Zo creëren zij samen met andere jongeren gezelligheid en brengen we KLEUR aan de stad. 

Meer informatie over Hot Sports? Check de Instagram pagina van STAD-Dordt.

‘En zij geeft kleur aan de stad. En heb geen idee wat er gebeurt er met mij gebeurt als ze lacht.’

Snelle
Thema: Jouw Perfecte STAD