Heb jij ook een goed idee?

De Podcastbus

Heeft niet iedereen een verhaal? Welke inspirerende verhalen zijn er te vinden in Delft? Het is tijd voor een nieuw geluid. De Podcastbus

Ik ben Mike van STAD. Wij helpen jongeren met het organiseren van projecten die ze zelf vet vinden. Hiermee dragen wij bij aan hun ontwikkeling en hopelijk aan het behalen van hun dromen! Dit is iets waar ik me met veel plezier voor inzet. Oohja, ik ben ook eigenaar van een oud Mercedes busje! 

Wat is de Podcastbus?
De naam zegt het al. De Podcasbus is niet zomaar een podcast maar een podcast op wielen. De Podcastbus wordt een Podcastserie vol met positieve geluiden voor jongeren uit Delft. Gewapend met een microfoon en wat instrumenten rijdt Mike in zijn bus door Delft op zoek naar jongeren die inspireren. Jongeren die een verhaal delen. Jongeren die hun muzikale talenten, poëzie, of spoken word delen. Of jongeren die een idee hebben om Delft nog mooier te maken. Iedereen die een bijdrage levert aan het inspireren van de Delftse jeugd is welkom in de Podcastbus! 

Sfeerschets
Je bent jong. Het laatste jaar was niet bepaald het mooiste jaar uit je leven. Op een dag ben je met je vrienden aan het chillen. Best gezellig maar eigenlijk wel hetzelfde als altijd. Je mist de vernieuwing die er voor de Corona wel altijd was. “Was er maar weer iets te beleven…” Plotseling komt er een brommende Mercedes bus op je afgereden. Er stapt iemand uit de bus. Gezien de staat van de bus ga je er van uit dat diegene pech heeft. Niks blijkt minder waar. Er wordt een podcast in de bus opgenomen. In het begin ben je wat huiverig maar je raakt overtuigd om de bus in te stappen iets te delen. Je bent tenslotte bezig met rappen en je vind het tof om dit te delen.

De bus eigenaar stelt zich voor als Mike en hij verwelkomt je in de bus. De bus heeft een kleurrijke inrichting. Mike start een beat op zijn trommel. Je deelt je rijms en gaat enthousiast mee in de muziek. Tof!! Je beseft je dat andere Delftse jongeren dit te horen krijgen en je besluit nog wat positieve woorden te delen. “Betere tijden komen beste vrienden. Hou vol en besef hoe groot de blijdschap is als we dalijk weer feest mogen vieren”

Waar en wanneer?
De eerste aflevering is gereleased bij OmroepDelft en is online te beluisteren via Spotify


Fase: Gerealiseerd