Heb jij ook een goed idee?

Streetview

De verkiezingen komen eraan en vele politici maken zich zorgen of de jeugd wel voldoende is betrokken bij de politiek. Maar… is de politiek eigenlijk wel voldoende betrokken bij de jongeren? Deen en Marco vonden van niet! Met Streetview geven zij politici de kans om zich te verdiepen in de leefwereld van jongeren. Maar ook andersom. Streetview is het pingpong effect tussen de politiek en de jongeren!

Hoe dan?!?
Streetview is een programma op Youtube. In elke aflevering staat een vraag van een politicus centraal.

In elke aflevering bedenkt een politicus een vraag die zij willen stellen aan de jongeren van Delft. Vervolgens gaan Deen en Marco de straat op om deze vraag aan de jongeren te stellen. Streetview maakt hier een compilatie van en koppelt dit terug aan de politieke partij. Dit is niet het enige. De jongeren krijgen namelijk ook de kans een om een vraag te stellen aan de politieke partij. Zo creëren Deen en Marco het pingpong effect tussen de politiek en de jongeren. Want zeg nou eerlijk… Wie houdt er niet van pingpong?!

PingPong effect
Het PingPong effect is de kracht van Streetview. Marco en Deen slaan de brug tussen de politici en de jongeren. Politici willen wel in contact komen met jongeren maar weten vaak niet hoe. Andersom willen jongeren best het gesprek aangaan met de politici maar hoe?! Vooral in tijden van Corona is dit een uitdaging

Marco en Deen lossen dit probleem op door een laagdrempelig gesprek op afstand te creëren. Op afstand maar toch ook heel direct en dichtbij. Diverse mooie gesprekken zijn hier uit ontstaan.

Kijken?
Ben je nieuwsgierig geworden naar het PingPong effect van Marco en Deen? Bekijk Streetview op Youtube!


Thema: Politiek & Jongeren
Resultaat: We hebben een brug geslagen tussen verschillende jongeren en politci.
Fase: Gerealiseerd