Heb jij ook een goed idee?

JOP: Jong Omgekeerde Politiek!

Politiek en jongeren, of jongeren en politiek? JUIST. Jongeren en politiek! Talloze campagnes worden altijd maar op ons bordje gegooid, maar zitten wij uberhaubt wel op al deze stellingen te wachten? Wij, Surya, Britt en Brahiam willen de politiek juist eens laten weten wat jongeren allemaal vinden van de politici en overheid. 

Met JOP zetten wij een omgekeerde politieke campagne op. Wij laten aan de politiek weten wat wij, jongeren, allemaal belangrijk vinden in het leven. Wat zijn onze standpunten, hoe denken wij over onze toekomst en wat moet de politiek weten om daar op in te spelen? 

Zowel online als in de straten van heel onze regio presenteren wij posters en banners die misschien lijken op de campagneposters van de bekende Nederlandse politieke partijen, maar dat niet helemaal zijn. Het zijn de uitspraken en meningen van jongeren, vormgegeven in een, herkenbaar, maar niet nage-aapt jasje van de 8 grootste campagnevoerders in de Nederlandse politiek.  

Met JOP willen wij dus onze standpunten naar de politiek toebrengen, in plaats van andersom. Hoe cool als we straks een boek vol jongeren stellingen bij Mark Rutte op zijn bordje kunnen leggen? Hij hoeft er dan alleen nog maar naar te kijken en het in zijn eigen beleidsplannen mee te nemen! 

Heb jij een toffe stelling of mening die je met ons wilt delen? Laat ons dit dan weten via onze JOP Instagrampagina

Thema: Politiek & Jongeren
Fase: realisatiefase