Heb jij ook een goed idee?

Willie in je woonkamer & Maxima’al genieten

Maandag 27 april 2020 gaat de boeken in als een onvergetelijke dag. Een dag waarbij we ondanks de maatregelen rondom het Coronavirus het ultieme Koningsdag gevoel hebben beleefd. Sommige deelnemers hebben zelfs laten weten dat dit 1 van de betere Koningsdagen ooit was. Maar wat gebeurde er dan?

Voor Koningsdag heeft Ian Rijnders in samenwerking met STAD een online event opgezet voor de thuisblijvers. In totaal hebben meer dan 200 mensen een Prins Pils Box besteld met daarin 6 heerlijke speciaal biertjes & spelletjes en zo Willie in hun woonkamer gehaald. Die 6 speciaal biertjes waren namelijk gelinkt aan 6 kroegen in Delft (Locus Publicus, Grandcafé de Sjees, Café de Wijnhaven, Biercafé Doerak, het Delfts Brouwhuis en de Gist) die op Koningsdag via Zoom live vanuit de kroegen activiteiten hebben verzorgd. Een ware online kroegentocht voor de thuisblijvers!

Willie’s online kroegentocht

Elk café had dus zijn eigen activiteit die de deelnemers van Willie in je Woonkamer & Maxima’al genieten konden doen. Hoe jij je kroegentocht indeelde had je helemaal zelf in handen. Dankzij de Time Table kon je precies zien wanneer je waar moest zijn voor jou favoriete activiteiten. Al beerpongend stond het barpersoneel van de Doerak het op te nemen tegen de thuisblijvers terwijl bij Locus Publicus de vragen je om de oren vlogen met Pubquizen over o.a. Delft & Delftse kroegen, Science-fiction en Bier. De winnaars van die Pubquizen gingen “naar huis” met een bierpakket.
Grandcafé de Sjees kon je bezoeken om mee te doen aan de meest hilarische Pim Pam Pet rondes met een finale prijs van €60 biertegoed om je daarna gelukkig te zingen bij Café de Wijnhaven. Hier kon je namelijk samen met de rest van de deelnemers het Wilhelmus en vele andere liedjes zingen bij een heus online karaoke festijn. Geen karaoke type? Geen zorgen Het Delfts Brouwhuis zong genoeg Duitse schlagers tijdens hun te gekke Bingo met lunch voor 2 als prijs. Was je het allemaal even zat en wou je gewoon een lekker muziekje horen, dan kon je intunen bij De Gist om te luisteren naar de Live DJ-set en zelf een dansje wagen.

Kortom het was een geweldige dag om niet te vergeten. En daarbovenop hebben we een fantastisch bedrag weten op te halen om de kroegen en brouwers mee te steunen.

Namens alle kroegen, brouwers en de organisatie van Willie in je Woonkamer: Bedankt!


Fase: Gerealiseerd