Heb jij ook een goed idee?

LINK?!

Wie vuur eet, schijt vonken .. Of te wel: Als men iets gevaarlijks onderneemt, krijgt men nare gevolgen. Identiteitsfraude komt in alle lagen van de samenleving voor. Waar ouderen worden er soms op een nare manier ingeluisd, frauderen jongeren hun identiteit zelf. Je ID-kaart vervalsen, photoshoppen of een ID-kaart van je een ouder iemand gebruiken voor een biertje in de kroeg of een pakje sigaretten in de supermarkt. Het gebeurt overal om is ons heen. Wij van STAD Alkmaar zijn benieuwd hoe makkelijk het ‘faken’ van een ID nou is. En zijn we ons bewust van de gevolgen van ID-fraude? Met de korte documentaire ‘LINK?!’ leggen we de identiteitsfraude onder jongeren vanuit verschillende invalshoeken onder de loep en gaan we het experiment zelf aan!

Thema: ID fraude