Heb jij ook een goed idee?

Krijg de Kleren!

Wist je dat een Nederlander ieder jaar gemiddeld 14 kilo kleding weggooit? Dit vinden wij super zonde! Want die kleding kunnen we natuurlijk nog prima gebruiken. Om dit probleem aan te pakken en milieuvervuiling tegen te gaan, starten we het traject ‘Krijg de Kleren!’. We verzamelen kleding in en gaan die vermaken tot en nieuw mooi kledingstuk. Met het traject maken we niet alleen onszelf bewust van een duurzaam leven, maar dit willen wij samen met jou doen. Jongeren tussen de 16 jaar en 25 jaar leren een nieuwe ambacht zodat ze oude kleding kunnen recyclen en tot een nieuw kledingstuk.

Krijg de Kleren! is een traject waar we in vier dagdelen jongeren de ambacht van het naaien weer gaan aanleren. Vier experts, ex-kledingmakers en een afgestudeerd naaister, helpen jongeren met het vermaken van hun oude kleding. Zo geven we onze oude kledingstukken een nieuw leven en proberen we onze kledingconsumptie te verminderen. Op deze manier leren we jongeren op een duurzame manier te leven en dragen we ons steentje bij aan een groenere generatie. Benieuwd naar de creaties? Hou onze Instagram en blog in de gaten!

Thema: Duurzaamheid
Resultaat: Vier toffe workshops
Fase: Afgerond