Heb jij ook een goed idee?

Charge 4 Care verwenavond

Jonge mantelzorger ben je niet alleen wanneer je schoonmaakt voor een ziek familielid of wanneer je je oma elke week helpt met vervoer. Is er een familielid net geopereerd en doe jij elke week boodschappen? Zit jij in een omgeving waar verslaving of mentale problematiek zich afspeelt en zorg je daarom voor jouw zusje? Of zorgen jouw ouders voor iemand waardoor jij je vaak eenzaam voelt? Ook dan ben je jonge mantelzorger. Wij van STAD Alkmaar vinden dat jonge mantelzorgers iets bijzonders doen en daarom hebben we Charge 4 Care opgericht. Donderdag 17 oktober organiseerde we met Charge 4 Care een verwenavond voor jonge mantelzorgers.

Op deze avond werden de jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet en konden zij ontspannen onder het genot van een lekker glaasje (kinder)champagne. Daarnaast waren er visagisten, schoonheidsspecialisten en kapsters in opleiding aanwezig. De één kreeg een gezichtsmaskertje en de ander een mooie nagellak. De haren konden gekruld worden en als finishing touch konden de jonge mantelzorgers worden opgemaakt. Daarnaast was er nog een mogelijkheid om een portret te laten maken door een professionele fotograaf. Zo geven we de jonge mantelzorgers ook buiten het evenement een gezicht. Samen met specialisten hebben wij van Charge 4 Care ervoor gezorgd dat de jonge mantelzorgers een toffe avond hebben gehad.

De avond werd afgesloten met een goodiebag en het was een avond waar de jonge mantelzorgers eens centraal stonden. Een avond waar de jongeren weer jong konden zijn! We hebben deze avond in samenwerking met Hema en Jumbo georganiseerd. Ook steunde het mantelzorgcentrum ons initiatief. We willen fotograaf Ravi Burema en de vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Naast de after movie zijn er ook foto’s gemaakt van het evenement. Die vind je hier.

Image by STAD Alkmaar
Video by STAD Alkmaar


Resultaat: Een toffe verwenavond voor jonge mantelzorgers
Fase: Afgerond 

Thema: Jonge mantelzorgers
Resultaat: Een gezellige en druk bezochte verwenavond
Fase: Afgerond