Heb jij ook een goed idee?

Maatschappelijke VERDIENstplicht

Zoals de meeste misschien al weten wil de overheid de Maatschappelijke dienstplicht gaan invoeren na de zomervakantie van 2019. Het idee erachter is dat ‘jongeren meer moeten terug doen voor de samenleving’. Daar zijn wij het mee eens. Maar wij hebben er wat andere regels aan toegepast 😉

De maatschappelijke dienstplicht houdt namelijk in dat jongeren van 18 jaar oud, een aantal maanden (gratis) vrijwilligerswerk moeten doen. Organisaties hebben zich afgelopen jaar al kunnen aanmelden. Jongeren worden lokaal geplaatst, maar plaatsing bij een plek van jouw voorkeur kan niet gegarandeerd worden.

En als je al zo druk bent met stage, school, werk vinden wij dat best oneerlijk.

Dus daarom de Maatschappelijke VERDIENstplicht. Waar jongeren wat terug kunnen doen voor de samenleving met kleine klusjes! De jongeren verdienen er ook nog een klein zakcentje van. Dus we zetten aanbieders en aannemers op gelijke voet en zorgen we voor de basis voor een contact waar iedereen iets aan heeft!

En wat nou nog toffer is, is dat jongeren hiermee een bredere netwerk krijgen wat ontzettend handig is voor de toekomst. Want wie weet vind de de klusjes aanbieder de klusjes aannemer een goede aanwinst voor het bedrijf. Win win situatie toch?

Thema: Nieuwe democratie
Resultaat: instagramaccount en verzamelde klussen
Fase: afgerond