Heb jij ook een goed idee?

LASTIG

In het afgelopen half jaar heeft Jeredy Hilterman (20) Lastig op de map van cultureel Haarlem voor jongeren (16+) gezet. Lastig is het ultieme urban feest voor zestien plussers in Patronaat waarbij vrijheid centraal staat. Tegenwoordig krijgt de jeugd veel druk vanuit school, werk of huis uit waardoor ze in hun vrije tijd eerder aan het luieren zijn in plaats van genieten van hun jonge leven. Met Lastig halen we hen uit hun dagelijkse sleur door ze op reis te nemen met R&B, Hiphop, Afrobeat en Dancehall. Lastig staat bekend om haar vrije, comfortabele en warme sfeer. Denk hierbij aan de warme klanken, activiteiten die je een extra energieke boost geven of juist de Lastige drankjes die als verkoeling dienen. Hiermee nemen we je spontaan mee op reis door middel van onze warmte.

Eerste editie van Lastig werd op 04 augustus 2018 gehouden. In de zomer hebben een aantal jongeren niet de kans om op vakantie te gaan, vele locaties sluiten gedurende de zomer en er worden weinig activiteiten aangeboden voor de jongeren. Lastig word georganiseerd om de jongeren een volmaakt gevoel te geven die voor en door hen gecreëerd word.  Met op de muzikale programmering stonden: JDB, Stanga, Effie go hard en 2 of us

Vervolgens kwam Lastig op 19 oktober 2018 terug met een tweede editie in Patronaat. Het was voorheen namelijk de bedoeling om het eenmalig te organiseren als een zomeractiviteit, maar doordat het een geslaagd project is en er veel vraag naar een positieve uitgaansgelegenheid voor jongeren is. Is Jeredy vanuit zijn eigen drive doorgegaan met het organiseren van Lastig. Ondanks het koude weer, zijn bezoekers komen opdagen en werden ze verwelkomd met een warme chocolademelk. De bezoekers voelde zich helemaal betrokken tot het concept, want Lastig was dit keer dik uitverkocht!! Een zaal van 350 enthousiaste jongeren bijeen is het zonnestraal in deze donkere dagen. Op de lastige line up stonden: 2 of us, stanga, rvr en deejay q. 

Om het jaar goed af te sluiten heeft Lastig haar laatste editie van het jaar op 29 december 2018 in Patronaat gehad. Dit was een zeer geslaagde event. Boven onze eigen verwachtingen waren de online kaarten van te voren uitverkocht.  Jongeren stonden al van 22.00 op de tickets te wachten en waren de 50 kaarten die aan de deur werd verkocht binnen 6 minuten uitverkocht. De warme sfeer en vrijheid die bij Lastig centraal staat werd goed meegenomen door de bezoekers de zaal in.  Voor de afgelopen editie werden de tropische klanken verzorgd door Nikky adriana, Stanga, 2 of us en een spetterende liveshow van Hansie

Lastig wilt voor de jongere generatie uit Haarlem, vooral uit Haarlem Oost en Schalkwijk een veilige en aangename sfeer neer zetten voor een duurzame periode. Dit doen we door een familie te creëren uit onze promotors, ambassadeurs en bezoekers. Door hen op een speelse manier invloed te laten hebben op het feest, leveren ze automatisch op hun eigen manier bijdrage aan. Zij zijn degene die initiatief nemen om de juiste vibe neer te zetten. Hierdoor voelt iedere bezoeker die naar Lastig komt een warme welkom.

Hou onze social media pagina’s in de gate en hou zaterdag 1 maart vrij in je agenda, want dan zijn we terug met Caribische carnaval als thema.